Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Μηλόπιτα!!!

Φανταστική γεύση, εύκολη εκτέλεση. Δοκιμάστε τη!! 

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη:
  • 3 φλυτζάνια αλεύρι
  • 250 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 4,5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 2 κρόκους αβγού
  • 2 κουταλιές σούπας  κονιάκ
  • 1 κουταλιά σούπας  μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • λίγο νερό
Για την επικάλυψη με μήλα:
  • 3 μεγάλα μήλα
  • 1/2 φλ. ζάχαρη (αν έχουμε καστανή ζάχαρη ακόμα καλύτερα)
  • 1 κουταλιά σούπας  κανέλα
  • 1 κουταλιά σούπας  βούτυρο
  • μια χούφτα καρύδια
  • 2 ασπράδια αβγού ελαφρώς χτυπημένα

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύω όλα τα υλικά της ζύμης προσθέτοντας ελάχιστο νερό, ώστε να μπορεί να απλωθεί στο ταψί.
  2. Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι 30 επί 25.
  3. Απλώνω την ζύμη στο ταψί.
  4. Κάνω τρύπες μ' ένα πιρούνι στην επιφάνεια.
  5. Βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει (περίπου μισή ώρα).
  6. Στο μεταξύ κόβω σε λεπτές φέτες τα μήλα και τα ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά της επικάλυψης.
  7. Όταν βγάλω το ταψί απ' το φούρνο, απλώνω επάνω το μείγμα με τα μήλα.
  8. Συνεχίζω το ψήσιμο στους 175 για περίπου 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου