Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Παγωτό Μπανάνα!!!

Ένα εύκολο παγωτό μπανάνας
που δεν απαιτεί παγωτομηχανή!

Ο Ευτύχης Μπλέτσας μας παρουσιάζει
μια εύκολη και γρήγορη συνταγή
Τι χρειαζόμαστε:
  • 1 κιλό μπανάνες
  • 1/2 κούπα ζάχαρη (κατά προτίμηση ζάχαρη άχνη)
  • 1 κούπα παγωμένο γάλα
  • 1/3 κούπα χυμό λεμονιού
 
Πώς το κάνουμε:
  1. Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε κομμάτια (ροδέλες).
  2. Απλώνουμε τα κομμάτια σε ένα μικρό ταψάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη μερικές ώρες για να παγώσουν.
  3. Μόλις παγώσουν τα κομμάτια, τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα βάζουμε στο μπλέντερ.
  4. Τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πολτοποιηθούν.
  5. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το παγωμένο γάλα και χτυπάμε (θα βοηθήσει πολύ αν το μπλέντερ μας έχει ειδική υποδοχή για ρίψη υλικών).
  6. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.
  7. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες (ανάλογα το ψυγείο).
  8. Για καλύτερα αποτελέσματα, κάθε μία ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με το κουτάλι.
 
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ποσότητες αναφορικά με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού είναι ενδεικτικές, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός. Μπορούμε κάλλιστα να βάλουμε λιγότερη ή και καθόλου ζάχαρη (αν θέλουμε το παγωτό μας πιο light).
Καλό είναι να προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και να δοκιμάζουμε προτού προσθέσουμε κι άλλο. Επίσης, μπορούμε να βάλουμε λιγότερο ή και καθόλου γάλα (αν θέλουμε να κάνουμε γρανίτα αντί για παγωτό).
Επίσης, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με ένα κεσεδάκι γιαούρτι.
Το τελευταίο βήμα του ανακατέματος ανά μία ώρα, μπορούμε να το παραλείψουμε αν θέλουμε.
Προσωπικά, όσες φορές το έχω παραλείψει, το παγωτό δεν μου κρυστάλλιασε.
Πιστεύω όμως ότι το παγωτό αποκτά καλύτερη υφή αν το ανακατέψουμε ενδιάμεσα έστω 1-2 φορές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου