Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

τέλεια τηγανόψωμα!!


3 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά τις σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
ελάχιστη ζάχαρη
χλιαρό νερό
τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι σε χοντρά κομμάτια
(το χαμομηλάκι προτείνει και δυόσμο ή ρίγανη)
 
* Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι,σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό, προσοχή χλιαρό όχι ζεστό ούτε καυτό, ρίχνουμε μέσα την μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
* Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο μέσα στο μίγμα με το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, προσθέτουμε σιγά-σιγά και άλλο χλιαρό νερό, τόσο ώστε να γίνει η ζύμη μας ελαστική και να πλάθεται.
* Αν κολλήσει η ζύμη στα χέρια μας τα ξεπλένουμε, τα σκουπίζουμε και συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
* Κάνουμε μπαλίτσα το ζυμάρι μας το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος.
* Τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια μας σε ακανόνιστα μεγάλα κομμάτια, να την έχουμε έτοιμη.
* Κόβουμε από τη ζύμη μπαλάκια σε μέγεθος φιρικιού και μέσα στην παλάμη μας το ανοίγουμε σαν πιτούλα.
* Βάζουμε στην μέση μπόλικη φέτα, το διπλώνουμε σαν τυρόπιτα και με το χέρι το  ανοίγουμε ξανά, όπως στην αρχή και το ξαναπλάθουμε  για να πάει η φέτα παντού.
* Αφού τα ετοιμάσουμε όλα βάζουμε λάδι, προτιμήστε ηλιέλαιο, να ζεσταθεί και αρχίζουμε να τα τηγανίζουμε προσέχοντας μην αρπάξουν, (σε μέτρια θερμοκρασία για να ψηθούν και μέσα).
* Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά σε πιάτο και καλήηη όρεξη !!

mageirikikaisintages

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου