Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικα δεντράκια από μπισκότα! - Shortbread Christmas Tree

Μπείτε στη κουζίνα παρέα με τα παιδιά και φτιάξτε νόστιμα και πρωτότυπα γλυκάκια για τις γιορτές που έρχονται. 
Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δεντράκι από μπισκότα
Σούπερ ιδέα και απίθανη γεύση!

Για τη ζύμη
200 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
100 
γραμμάρια ζάχαρη άχνη
250 
γραμμάρια αλεύρι
1 κρόκο αυγού
5 κουταλιές σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για το royal frosting

2 ασπράδια αυγών
130 
γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
* Βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι, τον κρόκο αυγού, το κακάο και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ. 

* Ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. 
* Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και βάλτε τη περίπου για μία ώρα στο ψυγείο. 
* Ρίξτε αλεύρι σε μια επιφάνεια και ανοίξτε τη ζύμη. 
* Πάρτε κουπάτ σε σχήμα αστεριού αλλά σε διαφορετικά μεγέθη.
Ξεκινάτε χρησιμοποιώντας το μεγαλύτερο για τη βάση και όσο προχωράτε θα χρησιμοποιείτε όλο και μικρότερα φορμάκια. 
Για να φτιάξετε τα 6 δεντράκια θα χρησιμοποιήσετε από 6 φορές το κάθε φορμάκι.
* Σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψήστε τα μπισκότα για περίπου 15 λεπτά στους 180°C με αντίσταση πάνω κάτω. 

Στη συνέχεια προχωράμε στη παρασκευή του royal icing
* Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια για περίπου 1 λεπτό. 
* Στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίστε το χτύπημα για ακόμη 5 λεπτά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα κρεμώδη υφή.

Μόλις ψηθούν τα μπισκότα, αφήστε να κρυώσουν ώστε να είναι έτοιμα για να στήσετε τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια. 
Όταν γίνουν τα μπισκότα και έχουν αρχίσει να κρυώνουν λίγο ξεκινήστε να φτιάχνετε τα δεντράκια: το μεγαλύτερο μπισκοτάκι το βάζετε στη βάση και από πάνω βάζετε μια μεγάλη κουταλιά από το Royal Icing, από πάνω τοποθετείτε το αμέσως μικρότερο και από πάνω το γλάσο και ούτω καθεξής. 
Αφού έχετε φτιάξει τα δεντράκια βάλτε τα πάλι στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία γύρω στους 150 ° C μέχρι να αρπάξει λίγο το γλάσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου