Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

Τέλειο παγωτό κεράσι!!

Τα κεράσια είναι από τα αγαπημένα φρούτα των παιδιών. Τι καλύτερο λοιπόν από το να κάνετε ένα παγωτό,
που επίσης αγαπούν πολύ τα παιδία, με γεύση κεράσι. Διαβάστε τι θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλάκια βανίλια υγρή
- 100 γρ. κρέμα τυρί
- Μισό κιλά κεράσια (χωρίς κουκούτσι)
- 150 γρ. λευκή ζάχαρη
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 3 κρόκοι αυγών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια, αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις πάρει βράση.
Χτυπάμε στο μούλτι τα κεράσια με 60 γραμμάρια extra ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.
Με ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
Έπειτα ανακατεύουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος.
Τέλος το μίγμα μας το βάζουμε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνέχεια για πέντε λεπτά,
τέλος προσθέτουμε τον πουρέ από τα κεράσια.
Ομογενοποιούμε το μείγμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για τέσσερις ώρες!

Το λαχταριστό κερασένιο παγωτό μας είναι έτοιμο!

mothersblog

Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Ζαμπονοκασερόπιτα σαν κέικ!!

Μια λιχουδιά που θα σας μείνει αξέχαστη!!!


Τι χρειαζόμαστε:


1 φλ. τσαγιού τριμμένο κασέρι
1 φλ τσαγιού κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας
1½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
150 γρ μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

100 μλ  γαλα
ψιλοκομμενο ζαμπον
λιγο αλατι
πιπερι


η εκτέλεση εδώ