Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Μηλόπιτα νηστίσιμη, εύκολη και απολαυστική!


Συστατικά

Για τη γέμιση

🍎 5 μήλα
🍎 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
🍎 150 γρ. ζάχαρη
🍎 100 γρ. ξηρούς καρπούς mix ( 50 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα με φλούδα, +50 γρ. χοντροκομμένα καρύδια)
🍎 1 κ.γ. κανέλα
🍎 1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ ή γαρύφαλλο
🍎 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη ζύμη

🍎 200 γρ. ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
🍎 ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
🍎 200 γρ. ζάχαρη
🍎 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
🍎 1 κ.σ. γεμάτη μπέικιν πάουντερ


Εκτέλεση

Για τη γέμιση

🍎 Αφαιρούμε τη φλούδα από τα μήλα μας.
🍎 Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό του τρίφτη πάνω σε μια πετσέτα.
🍎 Στύβουμε ελαφρά να φύγουν αρκετά από τα ζουμιά τους.
🍎 Βάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1 κ.σ. χυμό λεμόνι. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μαυρίσουν τα μήλα μας.
🍎 Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους ξηρούς καρπούς, το τζίντζερ, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα. 
🍎 Αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα των μήλων μας.
🍎 Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.

Για τη ζύμη

🍎 Σε ένα μπολ, βάζουμε το σπορέλαιο ή το ηλιέλαιο, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
🍎 Προσθέτουμε και το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Για τη μηλόπιτα

🍎 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.🍎 Βουτυρώνουμε μια 26άρα φόρμα με αποσπώμενη βάση και με τη βοήθεια ενός κουταλιού...
🍎 ... τοποθετούμε κουταλιές κουταλιές τη μισή ζύμη μας στον πάτο από το ταψάκι μας, δημιουργώντας το πρώτο στρώμα της πίτας μας.
🍎 Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα των μήλων μας να πάει παντού και από πάνω τοποθετούμε την υπόλοιπη ζύμη σε κομμάτια.
🍎 Ψήνουμε στον φούρνο για 40-50 λεπτά.
🍎 Αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.
🍎 Αφαιρούμε από τη φόρμα, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου