Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ινδοκάρυδα σιροπιαστά

Γευστικά γλυκάκια, βουτηγμένα στην ινδική καρύδα, ανέξοδα και νηστίσιμα!
Προσοχή, απλώνουν λίγο στο ψήσιμο.

Υλικά (20-22 κομμάτια)
1 φαρίνα κόκκινη (περίπου)
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
2 σακουλάκια ινδική καρύδα

Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού

Οδηγίες (20')
🌼 Aνακατεύουμε το καλαμποκέλαιο με την πορτοκαλάδα και το 1/4 της ινδικής (40 γρ. περίπου) από το ένα σακουλάκι.
🌼 Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας, να γίνει μία ζύμη μαλακή να μην κολλάει στα δάχτυλα.
🌼 Πλάθουμε μπαλάκια ή μισοφέγγαρα και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
🌼 Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
🌼 Ετοιμάζουμε το σιρόπι και, όταν κρυώσουν, τα περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι, τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια τα κυλάμε στην ινδική καρύδα.
🌼 Αφήνουμε να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου