Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ντολμαδάκια της Άριας!!

60 τρυφερά αμπελόφυλλα ζεματισμένα
Γέμιση:
🍃 2 φλυτζάνια ρύζι Καρολίνα
🍃 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
🍃 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή περασμένες στον τρίφτη
🍃 2 καρότα ψιλοκομμένα ή 1 μέτριο κολοκυθάκι ψιλοκομμένο  
🍃 1 μέτρια μελιτζάνα χωρίς την φλούδα ψιλοκομμένη ή αγκινάρα ψιλοκομμένη
🍃 ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
🍃 λίγο φρέσκο ή ξερό δυόσμο
🍃 ¾ έως 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
🍃 αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
🍃 Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης
🍃 Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε 2 στρώσεις αμπελόφυλλα.
🍃 Τυλίγουμε τα ντολμαδάκια βάζοντας μια κουταλιά της σούπας γέμιση σε κάθε φύλλο.
🍃 Τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο, σε στρώσεις μέχρι να τελειώσουν.
🍃 Τοποθετούμε ένα πιάτο (μπρούμυτα) πάνω στα ντολμαδάκια.
🍃 Προσθέτουμε ζεστό νερό.
🍃 Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά
🍃 Προσθέτουμε ζεστό νερό και ανακινούμε την κατσαρόλα επαναληπτικά μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα και το ρύζι.
🍃 Σερβίρουμε 15 λεπτά αφού το αποσύρουμε από τη φωτιά.
🍃 Συνοδεύεται με φέτες λεμονιού και γιαούρτι ή φέτα

Καλή σας όρεξη!!

1 σχόλιο :

  1. καλη μας ορεξη, ευκολη μοιαζει η συνταγη, αν και αυτο το τυλιγμα κανει τα ντολμαδακια δυσκολο φαγητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή