Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Κορμό με ροδάκινα!!

Υλικά 
Για το παντεσπάνι
Φαρίνα, 100 γραμμάρια, κοσκινισμένη
Ζάχαρη, 130 γραμμάρια
Τρία αυγά  
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα


Για την γέμιση

Κρέμα γάλακτος 300 ml
Ροδόνερο 1 1/2 κουτάλι της σούπας
Μαρμελάδα ροδάκινο 1/2 φλιτζάνι
Δυο ροδάκινα ψιλοκομμένα
🍑 🍑 🍑 
Οδηγίες 
Για το παντεσπάνι: 
🍑 Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, στη μέτρια ταχύτητα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο το μείγμα και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά σιγά. 
🍑 Συνεχίζουμε να χτυπάμε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί καλά. 
🍑 Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε τετράγωνο ταψί Νο 28 εκ – 32 εκ, αδειάζουμε το μείγμα, το απλώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα.
🍑 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). 
🍑 Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη, στρώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας, το αναποδογυρίζουμε εκεί και ξεκινάμε να το τυλίγουμε ρολό.

Για την γέμιση: 
🍑 Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και το ροδόνερο μέχρι να γίνει σαντιγί. 
🍑 Κρατάμε μια κούπα από την σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο. 
🍑 Στην υπόλοιπη σαντιγί βάζουμε ψιλοκομμένα ροδάκινα. 
🍑 Ξεδιπλώνουμε το παντεσπάνι, αλείφουμε με τη μαρμελάδα ροδάκινο κι από πάνω απλώνουμε την σαντιγί με τα ψιλοκομμένα ροδάκινα.
🍑 Τυλίγουμε ξανά σε ρολό κι απλώνουμε από πάνω την σαντιγί που διατηρήσαμε στο ψυγείο. 
🍑 Βάζουμε τον κορμό σε πιατέλα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένες φέτες ροδάκινο. 
🍑 Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε, ενώ διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου