Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Τυροψωμάκια εύκολα για κολατσιό στο σχολείο!!

 
Υλικά για 40 τυροπιτούλες
Για τη ζύμη:
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
1/2 κεσεδάκι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κιλό αλεύρι (θα χρησιμοποιήσετε κάπως λιγότερο)
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι 
1/2
κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό*
Για τη γέμιση
1/2 κιλό φέτα τριμμένη
1/4 κιλό ανθότυρο
αλάτι, πιπέρι
1 αβγό

Εκτέλεση:
* Σε μια λεκάνη βάζουμε τη μαγιά, ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί καλά. 
* Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι για να δούμε πόσο χρειάζεται, ώστε η ζύμη να μην κολλάει αλλά να είναι μαλακή και αφράτη, όχι σκληρή. 
* Ζυμώνουμε και αφήνουμε στην άκρη το ζυμάρι σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα, για μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. 
* Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. 
* Ανοίγουμε το ζυμάρι και σχηματίζουμε στρογγυλά πιτάκια, πάχους 1 εκ. και διαμέτρου περίπου 7-8 εκ. 
* Τα δουλεύουμε με το χέρι να γίνουν σαν καλαθάκια και στο κέντρο βάζουμε ανάλογη γέμιση. 
* Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες αφήνοντας στη μέση τη γέμιση ακάλυπτη. 
* Μπορείτε να τα βάλετε και μέσα σε φορμάκια για ταρτάκια. 
* Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ωρίτσα περίπου, μέχρι να ροδίσουν. 
* Μόλις κρυώσουν τις κλείνουμε σε αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν για περισσότερες μέρες. 
* Βγαίνουν σαν τυροψωμάκια, όχι σαν κλασικές τυρόπιτες.

* Όταν βάζουμε το δάχτυλό μας θα πρέπει να το νιώθουμε χλιαρό κι αν μετρήσουμε μέχρι το δέκα θα πρέπει να αρχίσει να μας καίει. Αυτή είναι η σωστή θερμοκρασία για να λιώσει καλά η μαγιά και να φουσκώσει το ζυμάρι μας. 

athinorama

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου