Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Κοτόπουλο πανέ, στον φούρνο, ζουμερό και τραγανό!!

Το πλεονέκτημα που έχει το πανάρισμα των φαγητών, πέρα από την πικάντικη γεύση και την τραγανή κρούστα, είναι ότι τα κρατάει ζουμερά.
Και επειδή τα τηγανιτά κάποιοι τα αποφεύγουν, τα κάνουμε πανέ στο φούρνο.
Υλικά
• 3 μπούτια κοτόπουλου
• 3/4 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι 
• 2 αυγά χτυπημένα με λίγο γάλα (προαιρετικά)
• 1/2 πακέτο φρυγανιά τριμμένη
• 2 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
🍗 Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
🍗 Αν είναι ολόκληρα, το κόβουμε στα δύο
🍗 Χτυπάμε τα αυγά (με το γάλα) 
🍗 Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι.
🍗 Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια ρίχνουμε τη ρίγανη, το λάδι και τα ανακατεύουμε. 
🍗 Τα περνάμε ένα-ένα από το αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθούν παντού.
🍗 Τα βουτάμε στο αυγό.
🍗 Τέλος τα βουτάμε στη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι, φροντίζοντας να σκεπαστούν παντού.
🍗 Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
🍗 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 35'- 40' περίπου, ανάλογα το κομμάτι και το μέγεθος του κοτόπουλου.
🍗 Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και πράσινη σαλάτα.