Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Τυρόπιτα με Χωριάτικο Φύλλο, ντομάτα και πιπεριά!!!

Τυρόπιτες υπάρχουν πολλές, νοστιμότερη όμως δεν υπάρχει!
Είναι πανεύκολη και η γεύση της ντομάτας αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά.

Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ντομάτα και πιπεριά
Υλικά
  • 2 φύλλα χωριάτικα, (½ δόση ζύμης για χωριάτικο φύλλο πίτας)
  • 600 γραμ. φέτα σκληρή τρίμματα
  • 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος (200 ml)
  • 2 κουτ. σούπας φυτίνη λιωμένη (🌼βούτυρο🌼)
  • 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση
  • Ετοιμάζουμε την ζύμη για φύλλο, τη χωρίζουμε στα δύο, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί.
  • Σ᾿ ένα μπολ βάζουμε όλα μας τα υλικά και τ᾿ ανακατεύουμε καλά μ᾿ ένα κουτάλι.
  • Παίρνουμε τις δυο μπάλες ζύμης και σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε δυο φύλλα, με διάμετρο 33 εκατοστά. (Λίγο μεγαλύτερα απ᾿ το ταψί μας).
  • Σε λαδωμένο, ρηχό, ταψί για πίτες Ν° 30 ή 32 (με διάμετρο 30 ή 32 εκ.), στρώνουμε το ένα φύλλο. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με ένα κουτάλι, φροντίζοντας να πάει παντού. Τοποθετούμε και το δεύτερο φύλλο, αλείφοντάς το με λίγο ελαιόλαδο.
  • Χαράζουμε σε οχτώ κομμάτια, (κάνουμε 2 σταυρούς), ραντίζουμε με τα δάχτυλα, με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά η τυρόπιτα.
Εάν μας αρέσουν χοντρές οι πίτες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψί Ν° 30....
Aν τη θέλουμε λεπτότερη, μπορούμε να τη βάλουμε σε ταψί Ν° 32.