Είναι πανεύκολη και η γεύση της ντομάτας αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά.
Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ντομάτα και πιπεριά
Υλικά
- 2 φύλλα χωριάτικα, (½ δόση ζύμης για χωριάτικο φύλλο πίτας)
- 600 γραμ. φέτα σκληρή τρίμματα
- 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος (200 ml)
- 2 κουτ. σούπας φυτίνη λιωμένη (🌼βούτυρο🌼)
- 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε την ζύμη για φύλλο, τη χωρίζουμε στα δύο, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί.
- Σ᾿ ένα μπολ βάζουμε όλα μας τα υλικά και τ᾿ ανακατεύουμε καλά μ᾿ ένα κουτάλι.
- Παίρνουμε τις δυο μπάλες ζύμης και σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε δυο φύλλα, με διάμετρο 33 εκατοστά. (Λίγο μεγαλύτερα απ᾿ το ταψί μας).
- Σε λαδωμένο, ρηχό, ταψί για πίτες Ν° 30 ή 32 (με διάμετρο 30 ή 32 εκ.), στρώνουμε το ένα φύλλο. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με ένα κουτάλι, φροντίζοντας να πάει παντού. Τοποθετούμε και το δεύτερο φύλλο, αλείφοντάς το με λίγο ελαιόλαδο.
- Χαράζουμε σε οχτώ κομμάτια, (κάνουμε 2 σταυρούς), ραντίζουμε με τα δάχτυλα, με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά η τυρόπιτα.
Aν τη θέλουμε λεπτότερη, μπορούμε να τη βάλουμε σε ταψί Ν° 32.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου