Και επειδή τα τηγανιτά κάποιοι τα αποφεύγουν, τα κάνουμε πανέ στο φούρνο.
Υλικά
• 3 μπούτια κοτόπουλου
• 3/4 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
• 2 αυγά χτυπημένα με λίγο γάλα (προαιρετικά)
• 1/2 πακέτο φρυγανιά τριμμένη
• 2 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι
• ρίγανη
• ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
🍗 Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
🍗 Αν είναι ολόκληρα, το κόβουμε στα δύο
🍗 Χτυπάμε τα αυγά (με το γάλα)
🍗 Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι.
🍗 Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια ρίχνουμε τη ρίγανη, το λάδι και τα ανακατεύουμε.
🍗 Τα περνάμε ένα-ένα από το αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθούν παντού.
🍗 Τα βουτάμε στο αυγό.
🍗 Τέλος τα βουτάμε στη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι, φροντίζοντας να σκεπαστούν παντού.
🍗 Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
🍗 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 35'- 40' περίπου, ανάλογα το κομμάτι και το μέγεθος του κοτόπουλου.
🍗 Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και πράσινη σαλάτα.
🍗 Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια ρίχνουμε τη ρίγανη, το λάδι και τα ανακατεύουμε.
🍗 Τα περνάμε ένα-ένα από το αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθούν παντού.
🍗 Τα βουτάμε στο αυγό.
🍗 Τέλος τα βουτάμε στη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι, φροντίζοντας να σκεπαστούν παντού.
🍗 Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
🍗 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 35'- 40' περίπου, ανάλογα το κομμάτι και το μέγεθος του κοτόπουλου.
🍗 Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και πράσινη σαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου