Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Κουλουράκια Πορτοκαλιού Λαδερά, Νηστίσιμα!!

Υπέροχα νηστίσιμα κουλουράκια για όλες τις ώρες.
Κουλουράκια με λίγα και αγνά υλικά,πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή
για πεντανόστιμα κουλουράκια.


Υλικά συνταγής

  • 1 ποτήρι νερού λάδι (μισό ελαιόλαδο και μισό ηλιέλαιο) 🍪 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (750 γρ. περίπου ή όσο πάρει ανάλογα με το μέγεθος του δοσομετρικού ποτηριού σας)
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ μέσα στο αλεύρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Χτυπάμε καλά στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη. 🍪 Διαλύουμε τη σόδα στο 1/4 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού.
  • Μόλις αφρατέψει το μείγμα λαδιού ζάχαρης, προσθέτουμε το χυμό με τη σόδα, το υπόλοιπο 3/4 του ποτηριού χυμό πορτοκαλιού, όλα τα άλλα προαναφερόμενα υλικά και στο τέλος σταδιακά το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ.
  • Βάζουμε στο μίξερ μας τον γάτζο και συνεχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα της επιλογής μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 25-30' περίπου ανάλογα με το μέγεθός τους.
  • Μόλις πάρουν χρώμα είναι έτοιμα. Μην τα παραψήσετε και στεγνώσουν.

https://www.youtube.com/watch?v=41wJ7OT1fMM
sintayes