🍎 200 γραμμάρια ηλιέλαιο
🍎 δυο χεριές ξύσμα από περγαμόντο
🍎 120 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
🍎 200 γραμμάρια ζάχαρη
🍎 550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
🍎 1κουταλιά της σούπας γεμάτη μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση
🍎 5 μήλα κόκκινα
🍎 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
🍎 1 φλυτζάνι σταφίδες μαύρες
🍎 150 γραμμάρια ζάχαρη
🍎 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
🍎 1 βανίλια
Παρασκευή ζύμης
🍎Σε ένα μπολ, βάλαμε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα από το περγαμόντο, τη ζάχαρη και ανακατεύψαμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
🍎 Προσθέσαμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατέψαμε ελαφρά όλα τα υλικά (δεν ζυμώσαμε, δεν πιάσαμε καθόλου το ζυμάρι με τα χέρια)
Παρασκευή γέμισης
🍎 πλύναμε τις σταφίδες και σε ζεστό νεράκι τις βάλαμε να μουλιάσουν.
🍎 καθαρίσαμε μήλα.
🍎 τα τρίψαμε στο χοντρό του τρίφτη.
🍎 τα στύψαμε ελαφρά να φύγουν τα πολλά ζουμιά τους.
🍎 τα βάλαμε σε ένα μπολ και προσθέσαμε τον χυμό από μισό λεμόνι.
🍎 προσθέσαμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, την βανίλια και την κανέλα και με κουτάλι τα ανακατέψαμε.
Σύνθεση μηλόπιτας
🍎 προθερμάναμε τον φούρνο στους 180°, στις αντιστάσεις.
🍎 λαδώσαμε την φόρμα (25 εκ. με αποσπώμενη βάση) και με τη βοήθεια ενός κουταλιού...
🍎 απλώσαμε στον πάτο της φόρμας τη μισή ζύμη, χωρίς να την
πατικώσουμε.
🍎απλώσαμε το μείγμα των μήλων μας καλά-καλά και το σκεπάσαμε με την υπόλοιπη ζύμη (σε κομμάτια)
🍎 ψήσαμε στον φούρνο για 30 λεπτά (είναι δυνατός).
🍎 αφήσαμε να κρυώσει (για μισή ωρίτσα)
🍎 αφαιρέσαμε τη φόρμα, πασπαλίσαμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και... φαγώθηκε!!!
🍎απλώσαμε το μείγμα των μήλων μας καλά-καλά και το σκεπάσαμε με την υπόλοιπη ζύμη (σε κομμάτια)
🍎 ψήσαμε στον φούρνο για 30 λεπτά (είναι δυνατός).
🍎 αφήσαμε να κρυώσει (για μισή ωρίτσα)
🍎 αφαιρέσαμε τη φόρμα, πασπαλίσαμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και... φαγώθηκε!!!
μητερούλα