Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Μαρμελάδα Ροδάκινο με Μέλι!

Και ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια νόστιμη και υγιεινή μαρμελάδα ροδάκινο χωρίς πηκτίνη;
Σίγουρα κανείς.
Εξάλλου όσο πιο λίγα τα υλικά τόσο πιο εύκολη η συνταγή και τόσο πιο υγιεινή για μικρούς και μεγάλους.
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ροδάκινα ή νεκταρίνια, μέλι και μια κατσαρόλα.

Υλικά:
450 γραμμάρια ροδάκινα
200 γραμμάρια μέλι
1 κ.τ.γλ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
  • Πλύνετε τα ροδάκινα καλά, αφαιρέστε τη φλούδα και κόψτε σε κομμάτια.
  • Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να πάρουν μια βράση σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέστε το μέλι και το λεμόνι και ανακατέψτε.
  • Συνεχίστε να ανακατεύετε τακτικά για να μην σας κολλήσει.
  • Βράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40-50 λεπτά. (Θα πρέπει να σωθούν όλα τα υγρά και να έχετε ένα παχύρρευστο μείγμα)
  • Στο τέλος αν δεν τη θέλετε με μεγάλα κομμάτια μπορείτε να την λιώσετε με ένα ραβδομίξερ.
🌺 Δοκιμάστε, πριν βγάλετε από τη φωτιά, τη γεύση της.
Αν τη θέλετε πιο γλυκιά, απλά προσθέστε λίγο μέλι.
Αν πάλι δεν τη θέλετε πολύ γλυκιά, ρίξτε σιγά-σιγά και σταδιακά το μέλι.
Καλή επιτυχία!