Φτιάξτε το και θα εκπλαγείτε με τη γεύση του, αλλά και την ευκολία στην παρασκευή του
Υλικά για 2 τεμάχια
Σ᾿ ένα μπολ, τρίβουμε με τα χέρια μας τη μαγιά, προσθέτουμε το χλιαρό νερό και 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη από τη συνταγή, και τόσες κουταλιές αλεύρι (2 - 3) ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός.
περισσότερα στην πηγή: Τα φαγητά της Γιαγιάς
- 700 - 800 γραμμάρια αλεύρι δυνατό για τσουρέκι, κοσκινισμένο
- 80 γραμμάρια νωπή μαγιά φούρνου
- 190 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος λιωμένο
- 120 γραμμάρια χλιαρό γάλα• 120 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 280 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1½ κουταλάκι γλυκού μαχλέπι
- ½ κουταλάκι γλυκού κακουλέ ή ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κρόκος αυγού για επικάλυψη
Σ᾿ ένα μπολ, τρίβουμε με τα χέρια μας τη μαγιά, προσθέτουμε το χλιαρό νερό και 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη από τη συνταγή, και τόσες κουταλιές αλεύρι (2 - 3) ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός.
περισσότερα στην πηγή: Τα φαγητά της Γιαγιάς