Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Τσουρέκι, με τη συνταγή της γιαγιάς!! - Greek Easter Bread (Tsoureki)

Ένα πολύ νόστιμο, αλλά και εύκολο τσουρέκι, κατάλληλο για όλες τις περιστάσεις. Η γιαγιά μου συνήθιζε να το φτιάχνει σε όλες τις γιορτές, και ειδικά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.
Φτιάξτε το και θα εκπλαγείτε με τη γεύση του, αλλά και την ευκολία στην παρασκευή του

Greek Easter Bread (Tsoureki) Recipe

Υλικά για 2 τεμάχια
  • 700 - 800 γραμμάρια αλεύρι δυνατό για τσουρέκι, κοσκινισμένο
  • 80 γραμμάρια νωπή μαγιά φούρνου
  • 190 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 120 γραμμάρια χλιαρό γάλα• 120 γραμμάρια χλιαρό νερό
  • 280 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1½ κουταλάκι γλυκού μαχλέπι
  • ½ κουταλάκι γλυκού κακουλέ ή ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κρόκος αυγού για επικάλυψη
Εκτέλεση

Σ᾿ ένα μπολ, τρίβουμε με τα χέρια μας τη μαγιά, προσθέτουμε το χλιαρό νερό και 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη από τη συνταγή, και τόσες κουταλιές αλεύρι (2 - 3) ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός.

  περισσότερα στην πηγή: Τα φαγητά της Γιαγιάς