Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Μελένια Μπισκοτάκια με Κανέλα!!

Τα μελένια μου!!!!
.
Ξεκίνησαν να γίνουν μπισκότα κανέλας αλλά, επειδή δεν είχε ζάχαρη, έγιναν τελικά μπισκότα μελιού με ένα διακριτικό άρωμα κανέλας.
Υγιεινά, εύκολα και γευστικότατα δοκιμάστε τα!!!!
 
Υλικά
6 μεγάλες κουταλιές σούπας μέλι

(αν έχετε βιολογικό ακόμα καλύτερα)
115 γ βούτυρο ανάλατο
1 αυγό
1 κουταλάκι vanilla
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι baking powder 1/4 κουταλάκι αλάτι
λίγη καστανή ζάχαρη με κανέλα ή σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση
* Στο μίξερ χτυπήστε το βούτυρο και το λιωμένο μέλι (όχι καυτό) ρίξτε μέσα το αυγό και την βανίλια.
* ανακατέψτε το αλεύρι,την κανέλα, το baking powder και το αλάτι.
* προσθέστε το στο μείγμα.
* χτυπήστε καλά στο μίξερ
* σκεπάστε το μείγμα και βάλτε το στο ψυγείο για περίπου δυο ώρες.
* φτιάξτε μπαλίτσες ή ότι άλλο σχήμα θέλετε.
* ρίξτε στο καθένα λίγο από το μείγμα της καστανής ζάχαρης ή λίγο σουσάμι
* τοποθετήστε τα στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
* ψήστε στους 180 βαθμούς για 13 λεπτά ή μέχρι να κοκκινίσουν λίγο στις άκρες τους.
* αφήστε να κρυώσουν ελαφριά και μετά βγάλτε τα από το ταψί για να κρυώσουν εντελώς.

Αν θέλετε πασπαλίζετε και με άχνη ζάχαρη... καλή σας όρεξη!!!!

Μαρμελάδα Πορτοκάλι!!
Orange Marmalade

Από τις πιο ευπαρουσίαστες και εύγευστες μαρμελάδες, το πορτοκάλι συνοδεύει τα πρωινά μας, τις τάρτες και τα μπισκοτάκια μας και είναι μια απόλαυση που δεν θέλουμε με τίποτα να στερηθούμε.

Orange Marmalade


Υλικά
  • 1 κιλό πορτοκάλια
  • 1 λεμόνι
  • 2 κιλά νερό
  • 2 κιλά ζάχαρη
Παρασκευή
  1. Πλένετε και στύβετε τα πορτοκάλια και αδειάζετε το χυμό τους σε μια κατσαρόλα.
  2. Δένετε σ ένα τουλπάνι τον πολτό που έμεινε από τα πορτοκάλια που στύψατε και τους σπόρους και τα βάζετε μέσα στην κατσαρόλα που βάλατε το χυμό, ενώ προσθέτετε το νερό.
  3. Τρίβετε στο μούλτι μερικές από τις φλούδες των πορτοκαλιών και τις κόβετε.
  4. Τις προσθέτετε και αυτές μέσα στην κατσαρόλα και βράζετε αυτό το μείγμα για μία ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.
  5. Αφαιρείτε το τουλπάνι, αφού πρώτα το στύψετε και προσθέτετε τη ζάχαρη.
  6. Βράζετε τη μαρμελάδα σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να δέσει.
  7. Όταν είναι έτοιμη προσθέτετε το χυμό λεμονιού και την αφήνετε να κρυώσει.
  8. Μετά από κάποιες ώρες τη μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα και τη διατηρείτε σε δροσερό σημείο ή στο ψυγείο.