Orange Marmalade |
Υλικά
- 1 κιλό πορτοκάλια
- 1 λεμόνι
- 2 κιλά νερό
- 2 κιλά ζάχαρη
Παρασκευή
- Πλένετε και στύβετε τα πορτοκάλια και αδειάζετε το χυμό τους σε μια κατσαρόλα.
- Δένετε σ ένα τουλπάνι τον πολτό που έμεινε από τα πορτοκάλια που στύψατε και τους σπόρους και τα βάζετε μέσα στην κατσαρόλα που βάλατε το χυμό, ενώ προσθέτετε το νερό.
- Τρίβετε στο μούλτι μερικές από τις φλούδες των πορτοκαλιών και τις κόβετε.
- Τις προσθέτετε και αυτές μέσα στην κατσαρόλα και βράζετε αυτό το μείγμα για μία ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.
- Αφαιρείτε το τουλπάνι, αφού πρώτα το στύψετε και προσθέτετε τη ζάχαρη.
- Βράζετε τη μαρμελάδα σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να δέσει.
- Όταν είναι έτοιμη προσθέτετε το χυμό λεμονιού και την αφήνετε να κρυώσει.
- Μετά από κάποιες ώρες τη μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα και τη διατηρείτε σε δροσερό σημείο ή στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου