Τα
μελένια μου!!!!
.
Ξεκίνησαν
να γίνουν μπισκότα κανέλας αλλά, επειδή
δεν είχε ζάχαρη, έγιναν τελικά μπισκότα
μελιού με ένα διακριτικό άρωμα κανέλας.
Υγιεινά,
εύκολα και γευστικότατα δοκιμάστε
τα!!!!
115
γ βούτυρο ανάλατο
1 αυγό
1 κουταλάκι vanilla
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι baking powder 1/4 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
1 κουταλάκι vanilla
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι baking powder 1/4 κουταλάκι αλάτι
λίγη
καστανή ζάχαρη με κανέλα ή σουσάμι για
πασπάλισμα
Εκτέλεση
Εκτέλεση
* Στο μίξερ χτυπήστε το βούτυρο και το
λιωμένο μέλι (όχι καυτό) ρίξτε μέσα το
αυγό και την βανίλια.
* ανακατέψτε το αλεύρι,την κανέλα, το baking powder και το αλάτι.
* προσθέστε το στο μείγμα.
* χτυπήστε καλά στο μίξερ
* σκεπάστε το μείγμα και βάλτε το στο ψυγείο για περίπου δυο ώρες.
* ανακατέψτε το αλεύρι,την κανέλα, το baking powder και το αλάτι.
* προσθέστε το στο μείγμα.
* χτυπήστε καλά στο μίξερ
* σκεπάστε το μείγμα και βάλτε το στο ψυγείο για περίπου δυο ώρες.
* φτιάξτε μπαλίτσες
ή ότι άλλο σχήμα θέλετε.
* ρίξτε στο καθένα λίγο από το μείγμα της καστανής ζάχαρης ή λίγο σουσάμι
* τοποθετήστε τα στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
* ψήστε στους 180 βαθμούς για 13 λεπτά ή μέχρι να κοκκινίσουν λίγο στις άκρες τους.
* αφήστε να κρυώσουν ελαφριά και μετά βγάλτε τα από το ταψί για να κρυώσουν εντελώς.
Αν θέλετε πασπαλίζετε και με άχνη ζάχαρη... καλή σας όρεξη!!!!
* ρίξτε στο καθένα λίγο από το μείγμα της καστανής ζάχαρης ή λίγο σουσάμι
* τοποθετήστε τα στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
* ψήστε στους 180 βαθμούς για 13 λεπτά ή μέχρι να κοκκινίσουν λίγο στις άκρες τους.
* αφήστε να κρυώσουν ελαφριά και μετά βγάλτε τα από το ταψί για να κρυώσουν εντελώς.
Αν θέλετε πασπαλίζετε και με άχνη ζάχαρη... καλή σας όρεξη!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου