2 αυγά
350 γραμ. φέτα τριμμένη (όχι πολύ αλμυρή)
3-4 κουταλιές κεφαλοτύρι τριμμένο ή γραβιέρα γλυκιά Κρήτης
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
χλιαρό νεράκι (περίπου 1 ½ φλιτζάνι) και...
λίγο πιπέρι.
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας κατά την διάρκεια της προετοιμασίας.
Χτυπάμε τα αυγά σ’ ένα βαθύ μπολ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας κατά την διάρκεια της προετοιμασίας.
Χτυπάμε τα αυγά σ’ ένα βαθύ μπολ
προσθέτουμε τα 2/3 της φέτας και το κεφαλοτύρι ή την γραβιέρα μας,
Ρίχνουμε τα ¾ του λαδιού, το αλεύρι, το πιπέρι και 1 με ενάμιση φλιτζάνι χλιαρό νερό,
Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά με το σύρμα μέχρι να πάρουμε έναν παχύρρευστο χυλό.
Λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι ταψί στρογγυλό του φούρνου (μέτριο μέγεθος)
Λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι ταψί στρογγυλό του φούρνου (μέτριο μέγεθος)
Απλώνουμε πάνω τον χυλό έτσι ώστε να πάει παντού ομοιόμορφα και να μοιάζει με μεγάλη τηγανίτα και ψιχαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη τριμμένη φέτα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για ¾ περίπου της ώρας (σύμφωνα πάντα με τον φούρνο).
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για ¾ περίπου της ώρας (σύμφωνα πάντα με τον φούρνο).
Σερβίρουμε ζεστό, με συνοδεία ελιάς, ντοματούλας κομμένης στα 4 παραδοσιακά, και κανένα βραστό αυγουλάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου