Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Χιονούλες!!

1. με ολόκληρα φουντούκια και καβουρδισμένα αμύγδαλα!

Υλικά
Μία σαντιγί 500 γραμμάρια φυτική
Ένα ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές ινδοκάρυδο
Ένα πακέτο μπισκότα πτι μπερ κομμένο σκόνη
μια κούπα φουντούκι -μια κούπα αμύγδαλα κομμένα σκόνη
ολόκληρα φουντούκια (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγή με το ζαχαρούχο γάλα να αφρατέψουν καλά.
Προσθέτουμε τα μπισκότα και τη σκόνη των ξηρών καρπών και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο και με βρεγμένα χέρια-με κονιάκ-πλάθουμε τις χιονούλες στο μέγεθος που θέλουμε.
Προαιρετικά βάζω μέσα ένα ολόκληρο φουντούκι.
Και τέλος 
τις τυλίγω με ινδοκάρυδο ή σε λιωμένη κουβερτούρα.
manitarosyntages

2. Χιονούλες με ζαχαρούχο γάλα και ινδοκάρυδο
Υλικά
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (397 γρ.)
2 - 3 κάψουλες βανίλιας
400 γραμμάρια ινδοκάρυδο + 100 επιπλέον, για επικάλυψη

Διαδικασία
Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά (εξαιρούνται τα 100 γρ. ινδοκάρυδο της επικάλυψης). 
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες, να σφίξει. 
Κατόπιν, πλάθουμε μπαλάκια σε ό,τι μέγεθος θέλουμε και τα κυλάμε στο υπόλοιπο ινδοκάρυδο ώστε να καλυφθούν ολόγυρα. 
Οι χιονούλες είναι έτοιμες για κατανάλωση, αν και είναι καλύτερα να τις αφήσουμε πρώτα να κρυώσουν στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα.

koritsimalama