Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Αφράτο ψωμάκι!!

Συνταγή για αφράτο σπιτικό ψωμί με 4 υλικά!

Ιδανικό για πρωινό με μαρμελάδα η μέλι, για το σάντουιτς αλλά και για κάθε ώρα της ημέρας!
Με αυτήν τη συνταγή μπορείτε να έχετε πάντα φρέσκο και υγιεινό ψωμί που θα έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας και με υλικά που βρίσκονται σχεδόν πάντα στην κουζίνα σας!

ΥΛΙΚΑ:
2 και 1/2 φλ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σόδα
200 γραμμάρια γιαούρτι αραιωμένο με 100 γραμμάρια νερό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα σε ένα μπολ και κάντε στη μέση μία λακουβίτσα. 
Ρίξτε εκεί το αραιωμένο γιαούρτι και ανακατέψτε καλά με τα χέρια μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
Ζυμώστε για λίγα λεπτά και χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.
Πλάστε δύο στρογγυλά καρβελάκια και κάντε στο πάνω μέρος τρεις χαρακιές.
Βάλτε σε ένα ταψί λίγη λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.

mothersblog

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Τσούρος με ζεστή σάλτσα σοκολάτας!!
Churros: Ισπανικοί λουκουμάδες


ΥΛΙΚΑ 
  • Για τα τσούρος
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γρ. αλάτι
50 γρ. βούτυρο
350 γρ. νερό
  • Για τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας
240 γρ. ζάχαρη
60 γρ. νερό
60 γρ. γλυκόζη
320 γρ. κρέμα γάλακτος, ζεσταμένη
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • Για το τελείωμα του πιάτου
ζύμη τσούρος
5 γρ. κανέλα, σε σκόνη
80 γρ. ζάχαρη λευκή
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ζεστή σάλτσα σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Για τα τσούρος
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με το βούτυρο και το φέρνουμε σε βρασμό.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σ' ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι.
Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Έπειτα, ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του νερού μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ αστέρι και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Για τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη και φέρνουμε σε βρασμό, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στη συνέχεια, αφήνουμε στη φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι να πάρει η καραμέλα βαθύ, χρυσό χρώμα. 
Με προσοχή προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς η καραμέλα για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί.
Για το τελείωμα του πιάτου
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε την κανέλα και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε στους 170 C.
Με τη βοήθεια της σακούλας ζαχαροπλαστικής και με ένα ψαλίδι, κόβουμε τη ζύμη, μέσα στο καυτό λάδι, σε κομμάτια των 8 εκ. περίπου.
Τηγανίζουμε μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ένα έντονο, σκούρο χρώμα.
Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και πασπαλίζουμε τα τσούρος με το μείγμα της κανέλας. 
Σερβίρουμε με τη σάλτσα ζεστής σοκολάτας.