Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα!!

 
Υλικά
2 ποτήρια λάδι
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι κονιάκ
1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα
1 κουτάλι γλυκού κανέλλα
1 κουτάλι γλυκού μπέικιν
1 κουτάλι γλυκού σόδα που θα τη διαλύσουμε στο χυμό πορτοκαλιού
Αλεύρι, όσο χρειάζεται για να γίνει μία ζύμη μαλακή.
 
Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη,
ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Πλάθουμε μικρά σε μέγεθος κουλουράκια, γιατί φουσκώνουν αρκετά.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και
τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Δεν τα ψήνουμε περισσότερο γιατί μόλις κρυώσουν σκληραίνουν αρκετά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου