Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Βασιλόπιτα κέικ!!

Τι χρειαζόμαστε:

* 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250 γραμμάρια μαργαρίνη (εμείς βαζουμε βούτυρο αγελαδινό)
350 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
200 γραμμάρια χυμός πορτοκάλι
150 γραμμάρια κονιάκ
½ κουταλιά της σούπας κανέλα
¼ κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
150 γραμμάρια καρυδόψιχα
2 βανίλιες
* ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ζάχαρη άχνη

Πώς το κάνουμε:


Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την ζάχαρη στο μίξερ για 5-6 λεπτά και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι, το κονιάκ και τον χυμό. 

Προσθέτουμε την καρυδόψιχα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια.
Το αδειάζουμε σε αντικολλητικό ταψί 28 εκατοστών καλά βουτυρωμένο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς για 35 λεπτά. 

Ελέγχουμε αν είναι ψημένη η βασιλόπιτα με ένα μαχαίρι.
Όταν ψηθεί αφήνουμε τη βασιλόπιτα στο ταψί για 10 λεπτά. Την βγάζουμε από το ταψί και την αφήνουμε να κρυώσει.
Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου