Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 175 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 1/2 της κούπας βούτυρο
- 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αβγά
- 2/3 της κούπας αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι baking powder
- ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών.
- Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35-40 λεπτά.
- Διαπιστώνουμε αν ψήθηκε βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο της. Αν βγει στεγνή, η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
- Λίγο πριν αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου