.
Τι χρειαζόμαστε:
Βάση:
Τι χρειαζόμαστε:
- 600 ml γάλα
- 5 κ.σ. κοφτές άνθος αραβοσίτου
- 3 κ.σ. κοφτές κορν φλάουρ
- 7 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
- 1 κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος
- 250 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1 πακέτο μπισκότα πτιμπερ
Πώς το κάνουμε:
Βάση:
Διαλέγουμε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους και στρώνουμε μία στρώση μπισκότα, αφού τα βουτήξουμε γρήγορα στο γάλα. Προσοχή, δεν αφήνουμε να μουλιάσει το μπισκότο.
Κρέμα Σοκολάτας:
* Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την κουβερτούρα.
* Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να ζεστάνει το υπόλοιπο γάλα, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη.
* Ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου και 4 κ.σ. από τη ζάχαρη.
* Όταν αρχίσει να δένει η κρέμα, απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
* Στρώνουμε στο πυρέξ, πάνω από τη βάση την κρέμα.
Κρέμα Σοκολάτας:
* Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την κουβερτούρα.
* Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να ζεστάνει το υπόλοιπο γάλα, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη.
* Ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου και 4 κ.σ. από τη ζάχαρη.
* Όταν αρχίσει να δένει η κρέμα, απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
* Στρώνουμε στο πυρέξ, πάνω από τη βάση την κρέμα.
* Σκεπάζουμε με μεμβράνη, μέχρι να ετοιμάσουμε την δεύτερη.
Κρέμα Πορτοκάλι:
* Σε κατσαρολάκι προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
* Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει.
* Στρώνουμε πάνω από την κρέμα σοκολάτας.
* Σκεπάζουμε το γλυκό με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσουν καλά οι κρέμες και να δέσουν.
sintagespareas
Κρέμα Πορτοκάλι:
* Σε κατσαρολάκι προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
* Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει.
* Στρώνουμε πάνω από την κρέμα σοκολάτας.
* Σκεπάζουμε το γλυκό με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσουν καλά οι κρέμες και να δέσουν.
sintagespareas
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου