Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Κρέμα Σοκολάτα - Πορτοκάλι

.
Τι χρειαζόμαστε:

  • 600 ml γάλα
  • 5 κ.σ. κοφτές άνθος αραβοσίτου
  • 3 κ.σ. κοφτές κορν φλάουρ
  • 7 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
  • 1 κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος
  • 250 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 πακέτο μπισκότα πτιμπερ

Πώς το κάνουμε:


Βάση: 
Διαλέγουμε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους και στρώνουμε μία στρώση μπισκότα, αφού τα βουτήξουμε γρήγορα στο γάλα. Προσοχή, δεν αφήνουμε να μουλιάσει το μπισκότο.

Κρέμα Σοκολάτας:
* Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την κουβερτούρα.
* Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να ζεστάνει το υπόλοιπο γάλα, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη.
* Ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου και 4 κ.σ. από τη ζάχαρη.
* Όταν αρχίσει να δένει η κρέμα, απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
* Στρώνουμε στο πυρέξ, πάνω από τη βάση την κρέμα. 
* Σκεπάζουμε με μεμβράνη, μέχρι να ετοιμάσουμε την δεύτερη.

Κρέμα Πορτοκάλι:
* Σε κατσαρολάκι προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
* Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει.
* Στρώνουμε πάνω από την κρέμα σοκολάτας.
* Σκεπάζουμε το γλυκό με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσουν καλά οι κρέμες και να δέσουν.
 
sintagespareas

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου