Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικα Μπισκοτάκια Πεντανόστιμα!! - Christmas Cookies

Συνταγή για 50 μπισκότα βουτύρου Χριστουγεννιάτικα
που θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι!

Christmas Cookies
cookies_640

Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά - 180 C

Υλικά για 50 μπισκότα μικρά και μεγάλα
1 κούπα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι βανίλια σκόνη
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ

Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει (10 λεπτά περίπου).
Προσθέστε το αυγό και την βανίλια.
Σ΄ ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ .
Συνεχίζοντας το χτύπημα των υγρών υλικών, ρίξτε μέσα σταδιακά του αλεύρι.
Η ζύμη θα είναι πολύ σφιχτή, γι' αυτό ανακατέψτε στο μίγμα την τελευταία δόση χειροκίνητα.

Για σοκολατένια μπισκότα, ρίξτε και ανακατέψτε στην ζύμη 130 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα.

Κόψτε από τη ζύμη μπισκοτάκια σε ό,τι σχήμα και μέγεθος θέλετε με διάφορα κουπ πατ και τοποθετήστε τα στην σειρά σε αβουτύρωτο ταψί.
Ψήστε τα μπισκότα, ανάλογα με το μέγεθος τους 10 έως 20 λεπτά, στους 200 C.
Tips
Εάν ψήσετε παραπάνω από ένα ταψί μπισκότα ,βάλτε το φούρνο στο αέρα στους 180 C.

Την συνταγή μας την έδωσε η Γιαννακίδου Β.

babyradio
Φτιάξε, μαζί με το παιδί, τα πιο νόστιμα Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια με σοκολάτα!

christmans_bisc

Τa υλικά που θα χρειαστείς για τα Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια:

2 αυγά (ξεχωριστά αυγά και μαρέγκα)
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
200 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
2 κούπες ζάχαρη
ένα γιαούρτι με φρούτα
5 κούπες αλεύρι
μισή κούπα γάλα
2 κουταλιές κακάο σε σκόνη (προαιρετικά)

Υλικά για το στόλισμα σοκολάτας:
1 σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
1 κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ χτύπησε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι να ασπρίσει καλά το μείγμα.
Πρόσθεσε, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες και ανακάτεψε καλά.
Βάλε και το γιαούρτι και τέλος ρίξε το γάλα.
Στην συνέχεια, χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μία αφράτη μαρέγκα με λίγο ζάχαρη άχνη.
Τέλος, πρόσθεσε στο μείγμα τη μαρέγκα σιγά-σιγά, το κακάο και το αλεύρι στο τέλος και αυτό σιγά-σιγά.
Ανακάτεψε καλά και έπειτα ζύμωσε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει μία αφράτη ζύμη.
Άμα η ζύμη είναι πολύ αραιή, πρόσθεσε και άλλο αλεύρι.
Πρέπει να είναι μια σφιχτή ζύμη για να μπορέσεις να τη κόψεις σε ο, τι σχήμα θές.
Μοίρασε τη ζύμη σε μεγάλα μπαλάκια και άνοιξε το κάθε μπαλάκι με έναν πλάστη και λίγο ζάχαρη άχνη.
Μετά, μεγαλούργησε με τη φαντασία σου!
Κάνε ο,τι μπισκοτάκια θες και σε ότι σχήμα θες, όπως στις εικόνες που ακολουθούν.
Βάλε και τα παιδιά σου να σε βοηθήσουν καθώς θα ακούτε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά, σε ένα αντικολλητικό ταψάκι ή σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και αλειμμένο βούτυρο.

Διαδικασία για το στόλισμα με σοκολάτα
Λιώσε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρι.

Χτύπησε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγύ. Πρόσθεσε τη σοκολάτα στη σαντιγύ και στόλισε τα μπισκοτάκια, αφού κρυώσουν.
Μπορείς επίσης να τα στολίσεις και με τρούφα ή με διάφορα ζαχαρωτά και φρούτα.

ediva.gr
babyradio

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου