Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Μοσχαράκι με φασόλια ξερά!!

Τι χρειαζόμαστε:

1/2 κιλό μοσχαράκι από το πιο μαλακό σημείο του.
1/2 κιλό μέτρια φασόλια
1 πακέτο σάλτσα ντομάτας
2 ξερά κρεμμύδια
1/2 ποτήρι λάδι
1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
αλάτι
μαύρο πιπέρι
τσίλι (προαιρετικά)
tabasco (προαιρετικά)
κρασί κόκκινο ή ροζέ για το μαρινάρισμα
λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

* Πλένετε και κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
* Το βάζετε σ' ένα δοχείο και το σκεπάζετε με το κρασί.
* Προσθέτετε τους κόκκους το πιπέρι, το σκεπάζετε και το αφήνετε στο ψυγείο,όλο το βράδυ, να μαριναριστεί.
* Επίσης, βάζετε τα φασόλια σε νερό και τ' αφήνετε να φουσκώσουν όλο το βράδυ.
* Την επομένη, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και στραγγίζετε το κρέας και τα φασόλια.
* Προσθέστε το λάδι στη χύτρα και ανάβετε το μάτι.
* Μόλις κάψει, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σωτάρετε μέχρι να μαλακώσει, ρίχνετε το κρέας και σωτάρετε.
* Όταν "πάρει χρώμα", ρίχνετε τα φασόλια, τη σάλτσα, τη ζάχαρη, το αλάτι, την πιπεριά, το τσίλι, το ταμπάσκο και χλιαρό νερό, μέχρι να σκεπάσει σχεδόν το φαγητό. 
* Ανακατεύετε καλά και σκεπάζετε τη χύτρα.
* Μαγειρεύετε για 30'.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου