🍅 1 κιλό ώριμες ντομάτες
🍅 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
🍅 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
🍅 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
🍅 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
🍅 Λίγο ξύδι
🍅 Μερικά φύλλα φρέσκο βασιλικό
🍅 Ρίξτε τις ντομάτες σε ένα τηγάνι με βραστό νερό και αφήστε τις εκεί για περίπου ένα λεπτό μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει η φλούδα τους.
🍅 Στη συνέχεια αφαιρέστε τη και χοντροκόψτε τις σε μεγάλα κομμάτια.
🍅 Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέστε πρώτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
🍅 Μαλακώστε το για πέντε με επτά λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο αλλά όχι σκούρο και στη συνέχεια, ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα δύο λεπτά.
🍅 Προσθέστε τις ντομάτες και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα αν είναι απαραίτητο, στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη, το ξύδι και τον βασιλικό, διατηρώντας τα φύλλα του ολόκληρα.
🍅 Αφήστε τα υλικά να τσιγαριστούν και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 45 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
🍅 Προσθέστε τέλος, τα καρυκεύματα.
🍅 Περιχύστε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αν επιθυμείτε πριν το σερβίρισμα.
🍅 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
🍅 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
🍅 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
🍅 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
🍅 Λίγο ξύδι
🍅 Μερικά φύλλα φρέσκο βασιλικό
🍅 Ρίξτε τις ντομάτες σε ένα τηγάνι με βραστό νερό και αφήστε τις εκεί για περίπου ένα λεπτό μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει η φλούδα τους.
🍅 Στη συνέχεια αφαιρέστε τη και χοντροκόψτε τις σε μεγάλα κομμάτια.
🍅 Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέστε πρώτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
🍅 Μαλακώστε το για πέντε με επτά λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο αλλά όχι σκούρο και στη συνέχεια, ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα δύο λεπτά.
🍅 Προσθέστε τις ντομάτες και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα αν είναι απαραίτητο, στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη, το ξύδι και τον βασιλικό, διατηρώντας τα φύλλα του ολόκληρα.
🍅 Αφήστε τα υλικά να τσιγαριστούν και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 45 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
🍅 Προσθέστε τέλος, τα καρυκεύματα.
🍅 Περιχύστε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αν επιθυμείτε πριν το σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου