Ένα θρεπτικό και δυναμωτικό πρωινό ή σνακ για όλη την οικογένεια αλλά και τους καλεσμένους σας, για τις ημέρες που νηστεύετε και όχι μόνο.
Υλικά συνταγής
Υλικά συνταγής
🍰 300 γρ. ταχίνι με κακάο
🍰 220 γρ. ζάχαρη καστανή
🍰 χυμό από 1 πορτοκάλι
🍰 ¾ φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
🍰 ξύσμα 1 πορτοκαλιού
🍰 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
🍰 1 κ.γ. κανέλα
🍰 ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
🍰 ζάχαρη άχνη με κανέλα ή κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 160 βαθμούς στον αέρα (170-180 στις αντιστάσεις) και λαδώνετε καλά ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο βάσης 20-22 εκ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι μαζί με τη κανέλα και το γαρίφαλο και τα αφήνετε στην άκρη.
- Χτυπάτε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το εκχύλισμα ή το ξύσμα και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε σταδιακά μείγμα αλευριού και χτυπάτε για πολύ λίγο.
- Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά σταματάτε αμέσως τη λειτουργία του μίξερ.
- Αδειάζετε το μείγμα στο λαδωμένο ταψάκι και το ψήνετε για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι που να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του.
- Το σερβίρετε πασπαλισμένο με κακάο ή με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου