Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Τούρτα Καραμέλα! - Salted caramel poke cake

Υλικά για το παντεσπάνι
  • 5 ‏αυγά
  • 125 γραμμάρια ‏ζάχαρη
  • 125 γραμμάρια ‏αλεύρι
  • 2 κουταλάκι γλυκού ‏μπέικιν
  • 1 ‏βανίλια
  • 30 γραμμάρια ‏κακάο
Υλικά για το σιρόπι
  • 1 κούπα ‏ζάχαρη
  • 1 κούπα ‏νερό
  • 1 ‏βανίλια
  • ‏χυμό 1/2 λεμονιού (Βράζετε μόνο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη)

Υλικά για την κρέμα καραμέλας
  • 1 φακελάκι ‏γκαρνί σκόνη βανίλια
  • 1 φακελάκι (86γρ.) ‏κρέμα στιγμής καραμέλα (τη βρίσκετε εύκολα στο σούπερ μάρκετ)
  • 200 γραμμάρια ‏κρέμα γάλακτος
  • 250 γραμμάρια ‏γάλα φρέσκο
  • 1 ‏καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (πιθανόν να χρειαστείτε τη μισή ποσότητα)
Εκτέλεση
  • Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν.
  • Χαμηλώστε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίξτε το αλεύρι που το κοσκινίσατε πριν με το μπέικιν και το κακάο.
  • Αδειάστε το μείγμα σε ταψάκι 24 εκ. και ψήστε το στους 170 για 20 λεπτά.
  • Αφήστε το να κρυώσει καλά και το χωρίστε το σε 3 δίσκους.
  • Βάζετε στο μπολ του μίξερ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το γκαρνί και την κρέμα στιγμής και τα χτυπήστε τα να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
  • Προσθέστε 1/2 ποσότητα από το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, χτυπήστε λίγο ακόμα και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο.

Για τη συναρμολόγηση
  • Σε μια πιατέλα βάζετε ένα τσέρκι αποσπώμενο, τοποθετείτε έναν δίσκο παντεσπάνι ώστε να τον σιροπιάσετε (Προσοχή το σιρόπι σας πρέπει να είναι κρύο).
  • Βάζετε κρέμα, ξανά δίσκο παντεσπάνι, σιρόπι κρέμα και ξανά άλλη μια φορά το ίδιο. Το σιρόπι θα το πάρει όλο και η κρέμα φτάνει για να γεμίσει μέσα και να να καλυφθεί και εξωτερικά.
  • Γαρνίρετε με λιωμένη πραλίνα φουντουκιού και λίγο από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
  • Αφήνετε τη τούρτα να παγώσει στο ψυγείο όλη νύχτα, την ξεφορμάρετε και την κόβεται την επόμενη ημέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου