- 5 αυγά
- 125 γραμμάρια ζάχαρη
- 125 γραμμάρια αλεύρι
- 2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
- 1 βανίλια
- 30 γραμμάρια κακάο
Υλικά για το σιρόπι
- 1 κούπα ζάχαρη
-
1 κούπα νερό
-
1 βανίλια
-
χυμό 1/2 λεμονιού (Βράζετε μόνο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη)
Υλικά για την κρέμα καραμέλας
- 1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
-
1 φακελάκι (86γρ.) κρέμα στιγμής καραμέλα (τη βρίσκετε εύκολα στο σούπερ μάρκετ)
-
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
-
250 γραμμάρια γάλα φρέσκο
-
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (πιθανόν να χρειαστείτε τη μισή ποσότητα)
Εκτέλεση
- Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν.
- Χαμηλώστε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίξτε το αλεύρι που το κοσκινίσατε πριν με το μπέικιν και το κακάο.
- Αδειάστε το μείγμα σε ταψάκι 24 εκ. και ψήστε το στους 170 για 20 λεπτά.
- Αφήστε το να κρυώσει καλά και το χωρίστε το σε 3 δίσκους.
- Βάζετε στο μπολ του μίξερ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το γκαρνί και την κρέμα στιγμής και τα χτυπήστε τα να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
- Προσθέστε 1/2 ποσότητα από το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, χτυπήστε λίγο ακόμα και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο.
Για τη συναρμολόγηση
- Σε μια πιατέλα βάζετε ένα τσέρκι αποσπώμενο, τοποθετείτε έναν δίσκο παντεσπάνι ώστε να τον σιροπιάσετε (Προσοχή το σιρόπι σας πρέπει να είναι κρύο).
- Βάζετε κρέμα, ξανά δίσκο παντεσπάνι, σιρόπι κρέμα και ξανά άλλη μια φορά το ίδιο. Το σιρόπι θα το πάρει όλο και η κρέμα φτάνει για να γεμίσει μέσα και να να καλυφθεί και εξωτερικά.
- Γαρνίρετε με λιωμένη πραλίνα φουντουκιού και λίγο από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
- Αφήνετε τη τούρτα να παγώσει στο ψυγείο όλη νύχτα, την ξεφορμάρετε και την κόβεται την επόμενη ημέρα!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου