Με καστανή ζάχαρη και χυμό λεμονιού
Cherry Sorbet
Yλικά για 6 μερίδες
🌸 400 γραμμάρια ώριμα κεράσια χωρίς κουκούτσια
🌸 400 γραμμάρια ώριμα κεράσια χωρίς κουκούτσια
🌸 250 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
🌸 250 γραμμάρια νερό
🌸 2 κουταλιές φυσικό χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
🌸 Αφαιρείτε από τα κεράσια τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.
Εκτέλεση
🌸 Αφαιρείτε από τα κεράσια τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.
🌸 Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη 5 λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι, το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφού κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
🌸 Χτυπάτε στο μίξερ τον πολτό κερασιού, το σιρόπι και τον χυμό λεμονιού.
🌸 Μετά, αν έχετε παγωτομηχανή, συνεχίζετε την παρασκευή του σορμπέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
🌸 Διαφορετικά, τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη.
🌸 Επειτα από 10’-15’ το βγάζετε και το ανακατεύετε 1' με μια ξύλινη σπάτουλα.
🌸 Επαναλαμβάνετε 6-7 φορές τη διαδικασία κάθε μισή ώρα, μέχρι το μείγμα να πήξει ομοιόμορφα.
🌸 Διατηρείτε το σορμπέ στην κατάψυξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου