Μια πανεύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της συνταγή για να απολαύσετε το τέλειο γεύμα ή δείπνο.Υλικά
🐔 6 κ.σ. ελαιόλαδο
🐔 3 μέτρια, μονά, στήθη κοτόπουλου φιλέτο, κομμένα σε κύβους 2 εκ. περίπου
🐔 αλάτι πιπέρι
🐔 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
🐔 2 ½ φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
🐔 2 ½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
🐔 500 γρ. πέννες
🐔 2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
🐔 2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
🐔 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
🐔 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα κυβάκια κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ροδίσουν τα κυβάκια απ' όλες τις πλευρές.
🐔 Ρίχνετε το ζωμό κότας, τη κρέμα γάλακτος και τις πέννες, ανακατεύετε, σκεπάζετε τη κατσαρόλα, μειώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε για 20-25 λ περίπου.
🐔 6 κ.σ. ελαιόλαδο
🐔 3 μέτρια, μονά, στήθη κοτόπουλου φιλέτο, κομμένα σε κύβους 2 εκ. περίπου
🐔 αλάτι πιπέρι
🐔 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
🐔 2 ½ φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
🐔 2 ½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
🐔 500 γρ. πέννες
🐔 2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
🐔 2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
🐔 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
🐔 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα κυβάκια κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ροδίσουν τα κυβάκια απ' όλες τις πλευρές.
🐔 Ρίχνετε το ζωμό κότας, τη κρέμα γάλακτος και τις πέννες, ανακατεύετε, σκεπάζετε τη κατσαρόλα, μειώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε για 20-25 λ περίπου.
🐔 Σβήνετε το μάτι της κουζίνας, αφήνετε τη κατσαρόλα πάνω στο σβηστό μάτι, προσθέτετε 1 ½ φλ. τσαγιού τριμμένης παρμεζάνας και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί.
🐔 Λαδώνετε με τις 3 υπόλοιπες κ.σ. ελαιόλαδο ένα πυρέξ 22×33 εκ. και στρώνετε στη βάση του το μισό μείγμα πέννες-κοτόπουλου.
🐔 Λαδώνετε με τις 3 υπόλοιπες κ.σ. ελαιόλαδο ένα πυρέξ 22×33 εκ. και στρώνετε στη βάση του το μισό μείγμα πέννες-κοτόπουλου.
🐔 Από πάνω πασπαλίζετε ισομερώς, σε όλη την επιφάνεια, το 1 φλ. τσαγιού τριμμένης μοτσαρέλας.
🐔 Στρώνετε ομοιόμορφα από πάνω το υπόλοιπο μισό μείγμα πέννες-κοτόπουλου και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1 φλ. τριμμένης μοτσαρέλας και τέλος με το υπόλοιπο ½ φλ. τσαγιού τριμμένης παρμεζάνας.
🐔 Το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 12-15 λ ή μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά και πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
🐔 Το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 12-15 λ ή μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά και πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
🐔 Το αφαιρείτε από το φούρνο το γαρνίρετε, προαιρετικά, με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σερβίρετε ζεστό με τα τυριά να λιώνουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου