🌿 1/4 φλ. ελαιόλαδο
🌿 7-8 μέτρια τρυφερά πράσα
🌿 2 φρ. κρεμμυδάκια
🌿 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
🌿 1 μικρό καρότο τριμμένο
🌿 2 φλ. ρύζι καρολίνα ή μακρύκοκκο
🌿 5 φλ. νερό ζεστό
🌿 2 κ.σ άνηθο
🌿 χυμό από 1 λεμόνι
🌿 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
🌿 αλάτι
🌿 φρεσκοτριμμένο πιπέρι
🌿 7-8 μέτρια τρυφερά πράσα
🌿 2 φρ. κρεμμυδάκια
🌿 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
🌿 1 μικρό καρότο τριμμένο
🌿 2 φλ. ρύζι καρολίνα ή μακρύκοκκο
🌿 5 φλ. νερό ζεστό
🌿 2 κ.σ άνηθο
🌿 χυμό από 1 λεμόνι
🌿 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
🌿 αλάτι
🌿 φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
🌿 Αφαιρούμε το πράσινο μέρος από τα πράσα.
🌿 Κόβουμε το λευκό μέρος σε χοντρές φέτες.
🌿 Ζεσταίνουμε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το κομμένο πράσο προσθέτωντας ένα τέταρτο φλιτζανιού νερό.
🌿 Αχνίζουμε το πράσο, για να γίνει πιο ελαφρύ το πρασόρυζο, να πιει όλα τα υγρά του και να μαλακώσει ελαφρά.
🌿 Προσθέτουμε στο στεγνό πλέον τηγάνι το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι.
🌿 Κόβουμε το λευκό μέρος σε χοντρές φέτες.
🌿 Ζεσταίνουμε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το κομμένο πράσο προσθέτωντας ένα τέταρτο φλιτζανιού νερό.
🌿 Αχνίζουμε το πράσο, για να γίνει πιο ελαφρύ το πρασόρυζο, να πιει όλα τα υγρά του και να μαλακώσει ελαφρά.
🌿 Προσθέτουμε στο στεγνό πλέον τηγάνι το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι.
..........................
η συνέχεια εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου