Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Μπισκοτάκια κανέλας!!

Τα καλύτερα μπισκοτάκια κανέλας που έχω φάει ever. Πανεύκολα να τα φτιάξεις, τρομερή γεύση, σίγουρη εμφάνιση. Κυρίαρχο συστατικό η κανέλα.

Υλικά

3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
1 κούπα λευκή ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες (σκόνη)
2 αβγά
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά σούπας κανέλα
1/2 κούπα φρέσκο βούτυρο Κερκύρας σε θερμοκρασία δωματίου
Λίγη χοντρή ζάχαρη (λευκή ή καστανή) για πασπάλισμα

Παρασκευή
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο.
Σε άλλο μπολ χτυπάω τα ασπράδια από τα αυγά και προσθέτω σιγά σιγά τους κρόκους.
Χτυπάω καλά και ρίχνω τα αυγά στο μείγμα με τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Συνεχίζω το χτύπημα με το μίξερ και προσθέτω το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το κοσκινισμένο αλεύρι.
Τέλος προσθέτω το αλάτι και τις βανίλιες.
Δουλεύω τη ζύμη λίγο με τα χέρια.
Βάζω τη ζύμη στο ψυγείο για να σταθεί για περίπου 10 λεπτά.
Ανοίγω τη ζύμη σε φύλλο με πάχος 1/2 εκατοστού πάνω σε λαδόκολλα ή σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβω με κουπ σε διάφορα σχέδια.
Πασπαλίζω τα μπισκότα με τη χοντρή ζάχαρη και ψήνω στους 180ο C για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Μετά διώχνουμε τους πάντες από το σπίτι και τα τρώμε ένα ένα ή πολλά μαζί μόνοι μας, εξαφανίζοντας τα ίχνη...

cooktherapy

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικα Μπισκοτάκια Πεντανόστιμα!! - Christmas Cookies

Συνταγή για 50 μπισκότα βουτύρου Χριστουγεννιάτικα
που θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι!

Christmas Cookies
cookies_640

Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά - 180 C

Υλικά για 50 μπισκότα μικρά και μεγάλα
1 κούπα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι βανίλια σκόνη
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ

Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει (10 λεπτά περίπου).
Προσθέστε το αυγό και την βανίλια.
Σ΄ ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ .
Συνεχίζοντας το χτύπημα των υγρών υλικών, ρίξτε μέσα σταδιακά του αλεύρι.
Η ζύμη θα είναι πολύ σφιχτή, γι' αυτό ανακατέψτε στο μίγμα την τελευταία δόση χειροκίνητα.

Για σοκολατένια μπισκότα, ρίξτε και ανακατέψτε στην ζύμη 130 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα.

Κόψτε από τη ζύμη μπισκοτάκια σε ό,τι σχήμα και μέγεθος θέλετε με διάφορα κουπ πατ και τοποθετήστε τα στην σειρά σε αβουτύρωτο ταψί.
Ψήστε τα μπισκότα, ανάλογα με το μέγεθος τους 10 έως 20 λεπτά, στους 200 C.
Tips
Εάν ψήσετε παραπάνω από ένα ταψί μπισκότα ,βάλτε το φούρνο στο αέρα στους 180 C.

Την συνταγή μας την έδωσε η Γιαννακίδου Β.

babyradio
Φτιάξε, μαζί με το παιδί, τα πιο νόστιμα Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια με σοκολάτα!

christmans_bisc

Τa υλικά που θα χρειαστείς για τα Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια:

2 αυγά (ξεχωριστά αυγά και μαρέγκα)
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
200 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
2 κούπες ζάχαρη
ένα γιαούρτι με φρούτα
5 κούπες αλεύρι
μισή κούπα γάλα
2 κουταλιές κακάο σε σκόνη (προαιρετικά)

Υλικά για το στόλισμα σοκολάτας:
1 σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
1 κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ χτύπησε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι να ασπρίσει καλά το μείγμα.
Πρόσθεσε, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες και ανακάτεψε καλά.
Βάλε και το γιαούρτι και τέλος ρίξε το γάλα.
Στην συνέχεια, χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μία αφράτη μαρέγκα με λίγο ζάχαρη άχνη.
Τέλος, πρόσθεσε στο μείγμα τη μαρέγκα σιγά-σιγά, το κακάο και το αλεύρι στο τέλος και αυτό σιγά-σιγά.
Ανακάτεψε καλά και έπειτα ζύμωσε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει μία αφράτη ζύμη.
Άμα η ζύμη είναι πολύ αραιή, πρόσθεσε και άλλο αλεύρι.
Πρέπει να είναι μια σφιχτή ζύμη για να μπορέσεις να τη κόψεις σε ο, τι σχήμα θές.
Μοίρασε τη ζύμη σε μεγάλα μπαλάκια και άνοιξε το κάθε μπαλάκι με έναν πλάστη και λίγο ζάχαρη άχνη.
Μετά, μεγαλούργησε με τη φαντασία σου!
Κάνε ο,τι μπισκοτάκια θες και σε ότι σχήμα θες, όπως στις εικόνες που ακολουθούν.
Βάλε και τα παιδιά σου να σε βοηθήσουν καθώς θα ακούτε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά, σε ένα αντικολλητικό ταψάκι ή σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και αλειμμένο βούτυρο.

Διαδικασία για το στόλισμα με σοκολάτα
Λιώσε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρι.

Χτύπησε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγύ. Πρόσθεσε τη σοκολάτα στη σαντιγύ και στόλισε τα μπισκοτάκια, αφού κρυώσουν.
Μπορείς επίσης να τα στολίσεις και με τρούφα ή με διάφορα ζαχαρωτά και φρούτα.

ediva.gr
babyradio

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Φρουτοποτό με γιαούρτι, μέλι και φρέσκα φρούτα!!!


Το ρόφημα που προτείνουμε αποτελεί ένα εξαιρετικό τρόπο για να έχουμε ενέργεια, αλλά και για να βάλουμε τα φρούτα στη διατροφή των παιδιών αλλά και των μεγάλων.

Υλικά
1 μπανάνα
1 μέτριο αχλάδι
1/2 γιαούρτι (2%)
2 κουταλιές τoυ γλυκού μέλι

Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε κομμένα όλα τα φρούτα και και χτυπάμε καλά ώστε να πολτοποιηθούν.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μέλι και χτυπάμε και πάλι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
Ρίχνουμε το φρουτοποτό σε ένα ποτήρι.

Επιστημονική Ομάδα

neadiatrofis.gr

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με Νουτέλα!!

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό με μπισκότα με γεύση σοκολάτας και νουτέλα. Ένα γλυκό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά συνταγής

  • 2/3 φλιτζάνι γάλα πλήρες
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4  κρόκοι αβγών 
  • 2 κ.σ. κορνφλαουερ 
  • 200 γρ  Nutella 
  • 2 κουταλιές της σούπας λικέρ φουντούκι [ή άλλο της αρεσκείας σας]
  • 2 πακέτα μπισκότα [όσα πάρει] με γεύση σοκολάτα [ τύπου Αλλατίνη] [*]
 Εκτέλεση συνταγής
Παίρνετε ένα ταψί 22-24 εκ. και το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα με ένα λαδόχαρτο. [φροντίστε να προεξέχει από το ταψί γύρω γύρω για να ξεφορμάρετε το γλυκό σας εύκολα]. Αφήστε το στην άκρη.
  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
  2. Σε μπολ βάζετε τους κρόκους αβγών, την υπόλοιπη μισή ζάχαρη και το κορν φλάουερ και χτυπήστε τα καλά να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια λεία κρέμα.
  3. Σταδιακά προσθέτετε μέσα στα αβγά λίγο λίγο το μείγμα με το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίστε να προσθέτετε το γάλα στα αβγά σταδιακά και στο τέλος βάζετε όλο το μείγμα πίσω στη κατσαρόλα.  Βράστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα, και όταν αρχίσει να βράζει και πήξει η κρέμα αφήστε 15 δευτερόλεπτα, κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήνετε για 3-5′. Τέλος  προσθέτετε και τη Nutella με το λικέρ και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.
  4. Παίρνετε το ταψί και στρώνετε στη βάση μπισκότα και μια στρώση από το μείγμα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία στρώσεις μπισκότων μείγματος νουτέλας [*], φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι μείγμα νουτέλας.
  5. Το βάζετε στο ψυγείο [ή στη κατάψυξη για 3 ώρες] να παγώσει, το βγάζετε, το ξεφορμάρετε,το κόβετε σε κομμάτια και το απολαμβάνετε.
[*] Αν θέλετε το γλυκό σας με πολλά μπισκότα προσθέστε περισσότερες στρώσεις μπισκότου και λίγο μείγμα νουτέλας ενδιάμεσα ή το αντίθετο. Λίγες στρώσεις μπισκότου και αρκετό μείγμα νουτέλας ενδιάμεσα.

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Τσηζκέικ Νουτέλλα - Cheesecake Nutella!!

Ένα πολύ νόστιμο cheesecake που δε χρειάζεται ψήσιμο

Θα χρειαστούμε:
Για τη βάση
1.5 πακέτο πτι-μπερ με γεύση σοκολάτα
150 γρ. περίπου βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας νουτέλα
Για την κρέμα στη μέση
450 γρ. τυρί κρέμα
2 κούπες νουτέλα

1 κούπα ζάχαρη άχνη
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος

Για την τελευταία στρώση

125 γρ. σοκολάτα
μισή κούπα κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα
Προσθέτουμε το βούτυρο (θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και χτυπάμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά νουτέλα και χτυπάμε ξανά το μείγμα
Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου με ένα κουτάλι σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή σε μια ταρτιέρα
Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει 
Προσθέτουμε τη νουτέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη,την κρέμα γάλακτος, και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα
Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση του μπισκότου και με ένα κουτάλι το στρώνουμε, μέχρι να σκεπάσει ομοιόμορφα την επιφάνεια του μπισκότου 
Σκεπάζουμε τη φόρμα με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες

Τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε φτιάχνουμε την τελική επικάλυψη.

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μία βράση και παράλληλα σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Μόλις είναι έτοιμη να κοχλάσει η κρέμα γάλακτος την αφαιρούμε από την εστία.
Όπως είναι ζεστή, την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε ένα κουταλάκι βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά.
Αδειάζουμε πάνω στο προηγούμενο μείγμα, σκεπάζουμε ξανά με αλουμινόχαρτο και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι το cheesecake να παγώσει καλά.

Tips
Αν θέλουμε στη βάση μπορούμε να προσθέσουμε και μερικά τριμμένα φουντούκια
Μπορούμε να βάλουμε μία βανίλια στο μείγμα της νουτέλας με το τυρί, για έξτρα γεύση


 

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Παγωτό Καραμέλα!! - Salted Caramel Ice Cream

Το παγωτό καραμέλα είναι μια από πολύ ωραία γεύση παγωτού και πολύ αγαπημένο.
Παρακάτω θα βρείτε μια συνταγή για σπιτικό παγωτό καραμέλα που γίνεται πανεύκολα με λίγα υλικά, δεν περιέχει αυγά και βγαίνει αρκετά μαλακό. Επιπλέον, δεν απαιτούνται ενδιάμεσα χτυπήματα για να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι, απλώς φτιάχνουμε το μείγμα και το βάζουμε στην κατάψυξη!.
Εύκολο παγωτό καραμέλα με 4 μόνο υλικά
Υλικά συνταγής
Για ποσότητα 2 λίτρων περίπου
1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 gr πλήρες (όχι light)
1 φυτική σαντιγί ερμόλ ή μόρφατ ή γαρνί κ.ο.κ. **
2 κουταλιές της σούπας λεμόνι (περίπου 30 ml)
2 κούπες ζάχαρη (περίπου 400 gr) *
1/2 κούπα νερό (περίπου 100 ml)
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες και εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη καραμέλα μας *** για να είναι έτοιμη.

Σε ένα τηγάνι αδειάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη μισή κούπα νερό. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε σε μεσαία θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιοδικά με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν η καραμέλα πάρει σκουρόχρωμο χρώμα (σε περίπου 15 λεπτά), αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Η καραμέλα μας είναι έτοιμη!

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το περιεχόμενο της ερμόλ. Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σφιχτή σαντιγί (περίπου 5-6 λεπτά).

Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το αδειάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ μέχρις ότου αφρατέψει και φουσκώσει. Αδειάζουμε στη λεκάνη και τη σαντιγί ερμόλ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.

Βάζουμε στη λεκάνη και την καραμέλα και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Μετά από 8 ώρες το παγωτό μας είναι έτοιμο για κατανάλωση!

Υπενθυμίζεται ότι δεν απαιτείται να βγάζουμε το μπολ ενδιάμεσα και να ανακατεύουμε το παγωτό καθώς δεν κρυσταλλιάζει.

* Το παγωτό βγαίνει λίγο γλυκό, οπότε μπορείτε να περιορίσετε λίγο την ποσότητα της ζάχαρης και να φτιάξετε λιγότερη ποσότητα καραμέλας.
** Για να μας βγει το παγωτό μας μαλακό χωρίς κρυστάλλους, θα πρέπει η ερμόλ να χτυπηθεί πολύ καλά, όπως επίσης και το εβαπορέ. Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας αυτής της συνταγής.
*** Μπορούμε να φτιάξουμε περισσότερη καραμέλα ή μπορούμε να κρατήσουμε λίγη από την καραμέλα της δόσης μας και να τη χρησιμοποιήσουμε για γαρνίρισμα. Σημειώνουμε ότι προαιρετικά, για την παρασκευή της καραμέλας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος αντί για νερό.


Χρησιμοποιήστε για γαρνίρισμα κομματάκια σοκολάτας…

Salted Caramel Ice Cream

sintayes

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Σπιτική λεμονάδα

Αν θέλετε να έχετε στο ψυγείο ετοιμοπόλεμη τη δική σας
σπιτική λεμονάδα, ιδού η συνταγή!
Θα τη διαλύετε με παγωμένο νερό ή σόδα και, αν θέλετε, θα τη σερβίρετε με μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.

Σπιτική λεμονάδα
Υλικά
    ½ λίτρο χυμό φρέσκου λεμονιού
    2 λεμόνια, το ξύσμα
    2 λάιμ, το ξύσμα και το χυμό τους
    5 φλιτζάνια ζάχαρη
    4 φλιτζάνια νερό

Διαδικασία
Ετοιμάζετε ένα σιρόπι βράζοντας σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά
Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και των λάιμ και βράζετε για 7-8 λεπτά ακόμη.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει εντελώς εκτός φωτιάς.
Στραγγίζετε το μίγμα και, αφού το μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια, το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
Σερβίρετε σε ποτήρια ένα μέρος λεμονάδας με τρία μέρη κρύου νερού.