Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Kinder bueno!!!

Kinder Bueno Recipe

 
ΥΛΙΚΑ:
4 φύλλα έτοιμης γκοφρέτας διαστάσεων 24 x 6 εκατοστά

(αν δεν βρήτε, και τα μικρά γκοφρετάκια νομίζουμε ότι θα κάνουν τη δουλειά τους)

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
700ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
300 γραμμάρια φουντούκια ψίχα, ανάλατα
200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
50 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
2 φύλλα ζελατίνης (10 γραμμάρια)

1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη
20ml ηλιέλαιο

Εκτέλεση
Φτιάξτε τη γέµιση.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε τα φουντούκια µε τη ζάχαρη και τοποθετήστε το σε µέτρια φωτιά.
Ανακατέψτε συνεχώς µε ένα κουτάλι µέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραµελώσουν τα φουντούκια.
Μόλις καραµελώσουν τα φουντούκια, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο.
Ανακατέψτε µέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο.
Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα µπολ µε κρύο νερό να µαλακώσουν για 15΄.
Παράλληλα ζεστάνετε την κρέµα γάλακτος στο φούρνο µικροκυµάτων.
Μόλις ζεσταθεί αρκετά, προσθέστε το αλάτι και τις καλά στραγγισµένες ζελατίνες και ανακατέψτε µε αυγοδάρτη µέχρι να λιώσουν.

Σε ένα µπλέντερ βάλτε την κρέµα γάλακτος µαζί µε τα ζεστά καραµελωµένα φουντούκια και πολτοποιήστε µέχρι να έχετε ένα λείο παχύρρευστο µείγµα.

Αδειάστε το µείγµα σε ένα ταψί ή πυρέξ διαστάσεων 20 x 25 εκ., στο οποίο έχετε στρώσει 2 φύλλα έτοιµης γκοφρέτας.

Σκεπάστε µε άλλα 2 φύλλα και τοποθετήστε το γλυκό για 2 ώρες στην κατάψυξη να παγώσει.

Φτιάξτε την επικάλυψη.

Ανακατέψτε τη λιωµένη κουβερτούρα µε το ηλιέλαιο σε ένα µπολ µε µια σπάτουλα σιλικόνης.
Μπορείτε να τη λιώσετε στο φούρνο µικροκυµάτων για 30΄΄ σε χαµηλή ένταση.

Αφού παγώσει η γέµιση, κόψτε σε µπάρες στο µέγεθος που θέλετε και βουτήξτε τις στην επικάλυψη.

Αφήστε τις στο ψυγείο για 2 ώρες.

ΣΥΧΝΑ ΛΑΘΗ: Μη βουτήξετε τις μπάρες μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα όσο είναι ακόμα πολύ ζεστή, επειδή θα λιώσουν.
ΤIP: Μπορείτε στη γέμιση να προσθέσετε και ψιλοκομμένα καβουρδισμένα φουντούκια.


daddycool2403

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Κέικ αλάδωτο με ινδοκάρυδο, μέλι και σοκολάτα!!

ΥΛΙΚΑ

325 γραμμάρια ινδοκάρυδο
1 κούπα μέλι
300 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα νερό
3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν μπάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, το ινδοκάρυδο, το ξύσμα, την μπέικιν, τη βανίλια, το μέλι και τα ανακατεύουμε καλά..
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας, για να μη σβολιάσει.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μέτριο ταψάκι αλευρωμένο και ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς για 1/2 ώρα περίπου.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το αλείφουμε με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα.
agiameteora

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Αλάδωτα φαγάκια για την Καθαρή Δευτέρα!!

Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι

Νόστιμα μπιφτεκάκια λαχανικών χωρίς λάδι, ή με λάδι για όσους το επιθυμούν. Εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και προπαντός νοστιμότατα!!

Τι χρειαζόμαστε
  • 4 πατάτες
  • 3 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • λίγο δυόσμο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • κύμινο
  • τριμμένη φρυγανιά
Πώς το κάνουμε:
  1. Βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα μεχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι.
  2. Στο νερό να έχουμε βάλει αλάτι και πιπέρι.
  3. Τα χτυπάμε στο μούλτι μαζί με τα μπαχαρικά και λίγη τριμένη φρυγανιά.
  4. Αφού κρυώσει το μίγμα (εκτος ψυγείου) πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα περνάμε πάλι απο τη φρυγανιά.
  5. Τα βάζουμε σε αντικολλητικο χαρτί στο ταψί και στο φούρνο στο γκρίλ στους 200 C για 30 λεπτά περίπου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στο μίγμα μας μπορείτε να προσθέσετε λίγα καρύδια τριμμένα
γιουβέτσι με μακαρονάκι κοφτό και μανιτάρια αλάδωτο
Υλικά
  • μισό κιλό μακαρονάκι κοφτό
  • μισό κιλό μανιτάρια πορτομπέλο (σε πείσμα των φτηνών εκ Πολωνίας με 1,80€, έδωσα σχεδόν τα διπλά 3,40€ και διάλεξα τα Ελληνικά της Λαζαρίνα. Η γεύση τους με αποζημίωσε).
  • ένα μεγάλο κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
  • 250 γρ. ντομάτα πασάτα ή 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι,
  • πιπέρι,
  • ένα ξυλαράκι κανέλα,
  • ένα δαφνόφυλλο
  • δύο κουταλιές της σούπας ταχίνι (διάλεξα το bio της Όλυμπος)
Εκτέλεση
  • Βάζουμε το μακαρονάκι να μισοβράσει σε μπόλικο νερό με αλάτι.
  • Παράλληλα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (ή κατσαρόλα, ό,τι βολεύει) μαζί με το κρεμμύδι και δυο δάκτυλα νερό.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά εκτός από το ταχίνι.
  • Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά (1,5) να μισοψηθεί.
  • Στην συνέχεια, τα ρίχνουμε όλα μαζί (μαζί και το νερό από τα μακαρόνια) στο βαθύ ταψί του φούρνου ή όπου αλλού χρησιμοποιεί ο καθένας για το γιουβέτσι.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ταχίνι και ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά αρκετό ζουμί από το μείγμα και το χτυπάμε σαν να κάνουμε αβγολέμονο.
  • Περιχύνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι.
  • Ψήνουμε στον φούρνο, στον αέρα στους 170 (ή σε προθερμασμένο στους 180) μέχρι να «πιεί» τα νερά και να μείνει με λίγο ζουμάκι, απαραίτητο γιατί όταν κρυώσει θα πιει κι άλλο.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Κεικ, το... πουα!!!! - Cake poua

Με αυτή την ιδέα ξετρελάθηκα!!
Ένα υπέροχο κέικ που θα εντυπωσιάσει!!

Μια συνταγή βήμα-βήμα που θα σας ενθουσιάσει!

Για το μείγμα κέικ

510 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
340 γραμμάρια ζάχαρη
300 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
6 αυγά
3 κουταλάκια γλυκού βανίλια
2 1/2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
90 γραμμάρια γάλα

Παρασκευή
Χτυπάτε με μίξερ χειρός το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
Στη συνέχεια, προσθέτετε ένα - ένα τα αυγά και τη βανίλια.
Ρίχνετε λίγο αλεύρι και μετά λίγο γάλα εναλλάξ στο μείγμα και όταν είναι ομοιόμορφο και αφράτο, είναι έτοιμο για ψήσιμο.
Για τη βουτυρόκρεμα
  • 450 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1,5 κιλό μπορεί να τραβήξει και 2 ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Παρασκευή

Σε ένα μπολ χτυπήστε στην δυνατή ταχύτητα το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
Χαμηλώστε το μίξερ και σιγά σιγά και κουταλιά κουταλιά προσθέστε την μισή ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Έπειτα ρίξτε το γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη πάλι κουταλιά κουταλιά.
Πριν ρίξετε όλη την ζάχαρη ενδιάμεσα βάλτε και την βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα.
Αφού ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά γυρίστε το μίξερ στην δυνατή ταχύτητα και χτυπήστε για 3-4 λεπτά για να σας γίνει αρκετά αφράτο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Παίρνουμε ένα ταψάκι σαν της φωτογραφίας (με 18 τρύπες), το ψεκάζουμε με βούτυρο και αλευρώνετε.

Παίρνετε το μισό μείγμα από το κέικ το χωρίζετε σε πέντε διαφορετικά μπολάκια και προσθέτετε χρώμα ζαχαροπλαστικης που σας αρέσει.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψάκι με τις τρύπες και το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε τις μπάλες να κρυώσουν εντελώς και τις βγάζουμε προσεχτικά από το ταψάκι
Προσθέτουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι στρογγυλό προσθέτουμε τις χρωματιστές μπάλες κολλητά τη μια δίπλα στην άλλη και ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα από το κέικ προσέχοντας να πάει παντού.
Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά ακόμη το δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα.
Το αφήνουμε κάνα πεντάλεπτο να κρυώσε,ι πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.
Ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα και αλείφουμε το κέικ.

Αν θέλετε μπορείτε να χρωματίσετε τη βουτυρόκρεμα και να το κάνετε ό,τι χρώμα σας αρέσει.
Καλό είναι να φτιάξετε και δυο τρεις χρωματιστές μπάλες παραπάνω για να διακοσμήσετε το κέικ!!!

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Υπαπαντή: η Γιορτή της Μητέρας

Χρόνια Πολλά στις Μανούλες,
όπου γης, όποιας φυλής,
όποιας πατρίδας.

Σήμερα είναι και σήμερα θέλουμε να είναι η Γιορτή της Μητέρας: 2 Φεβρουαρίου (Υπαπαντής)
και όχι η δεύτερη Κυριακή του Μάη που μας φορτώσανε κάποιοι πριν κάμποσα χρόνια.
.
Της Υπαπαντής: Αλήθεια, τι γιορτάζουμε σήμερα;

Σύμφωνα με παλιά Ελληνική Παράδοση σήμερα είναι η Γιορτή της Μητέρας, 2 Φεβρουαρίου (Υπαπαντής), διότι σήμερα κλείνουνε 40 μέρες από τα Χριστούγεννα και η Παναγία επήγε στην εκκλησία να "σαραντίσει".
Αυτή λοιπόν τη μέρα η Ρωμιοσύνη την αφιέρωσε στη μάνα.
Δυστυχώς αυθαίρετα την δεκαετία του 1960, οι καρεκλοκένταυροι δυτικολάγνοι μας "εναρμόνισαν" με τη Δύση και έτσι πήγαν τη γιορτή της μάνας τη δεύτερη Κυριακή του Μάη (προφανώς για να πουλούνε οι έμποροι λουλούδια αφού τότε δεν υπήρχαν τα θερμοκήπια να παράγουν λουλούδια το χειμώνα)

Σαν σήμερα λοιπόν η Παναγία μας πάει τον νεογέννητο Χριστό στο Ναό και ένας γέροντας παπάς ο Συμεών τον αγκαλιάζει και λέει το περίφημο «Νυν απολύεις τον δούλο σου Δέσποτα» (δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση, δεν με νοιάζει τώρα Θεέ μου και να πεθάνω).
Αυτήν την υπέροχη ημέρα, που ακούμε στην Εκκλησία το μελωδικότατο απολυτίκιο (σε ήχο α'):
.
Χαῖρε, κεχαριτωμένη Θεοτόκε Παρθένε·

ἐκ σοῦ γὰρ ἀνέτειλεν ὁ Ἥλιος τῆς δικαιοσύνης,
Χριστὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν, φωτίζων τοὺς ἐν σκότει.
Εὐφραίνου καὶ σύ, Πρεσβῦτα δίκαιε,
δεξάμενος ἐν ἀγκάλαις τὸν ἐλευθερωτὴν τῶν ψυχῶν ἡμῶν,

χαριζόμενον ἡμῖν καὶ τὴν Ἀνάστασιν.
.

Θέλουμε εμείς αυτή τη γιορτή της Μητέρας και όχι τη γλυκανάλατη γιορτή που μας φορτώσανε κάποιοι για να μιμηθούμε την Ευρώπη

Το χαμομηλάκι

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Γαλατόπιτα!!

Μια παραδοσιακή συνταγή για να την φτιάξετε στο σπίτι
με αγνά υλικά.

Custard Pie - Galatopita

Υλικά
6 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
6 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο τ. Κερκύρας
7 φύλλα κρούστας
1 πρέζα βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα
λίγο αλάτι
λίγο βούτυρο αγελάδος για επάλειψη

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα. 

Όσο είναι κρύο προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί καλά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Μόλις το μίγμα αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο τ. Κερκύρας ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν η κρέμα κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα, τη βανίλια και ελάχιστο αλάτι ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αλείφουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους με Bούτυρο Αγελάδος  και στρώνουμε τα φύλλα καλά (τα οποία έχουμε επίσης βουτυρώσει) ώστε να σκεπάσουν τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού.
Ρίχνουμε την κρέμα και την ισιώνουμε με ένα πιρούνι. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 200ο C προσέχοντας να μην αρπάξει η κρέμα από πάνω.

Σημείωση: Προαιρετικά, πριν βάλουμε την κρέμα στο φούρνο, χτυπάμε 2 κρόκους αυγού με λίγο νεράκι και αλείφουμε με το μίγμα αυτό την επιφάνεια της κρέμας.

Επιστημονική Ομάδα
neadiatrofis.gr
Πηγή : minervahorio.gr

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Τηγανίτες!!! (pancakes)

Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
Οι τηγανίτες ή αλλιώς pancakes είναι η ιδανική συνταγή για να συνοδέψει το πρόγευμα του Σαββατοκύριακου.

Υλικά (υλικά για 12 μερίδες) 
    • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 κουταλιά της σούπας ;μπέικιν πάουντερ
    • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
    • 1 αυγό
    • 1 φλιτζάνι γάλα
    • Λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα 
      ;
      Εκτέλεση 
      1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα στερεά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη.
      2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αυγό μέχρι να «δέσει» και έπειτα το ρίχνετε στο μπολ με τα στερεά.
      3. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
      4. Έπειτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε λίγο βούτυρο και μόλις κάψει τοποθετήστε στο τηγάνι το ¼ του φλιτζανιού από το μίγμα και τηγανίστε για 1-2 λεπτά.
      5. Μόλις οι τηγανίτες σας είναι έτοιμες (φροντίστε να είναι ζεστές) σερβίρετε με μέλι, maple syrup, κανέλα ή σοκολάτα.

      Καλή απόλαυση!!

      epithimies