Φανταστική γεύση, εύκολη εκτέλεση. Δοκιμάστε τη!!
Τι χρειαζόμαστε:
Για τη ζύμη:
- 3 φλυτζάνια αλεύρι
- 250 γραμμάρια μαργαρίνη
- 4,5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 2 κρόκους αβγού
- 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
- 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- λίγο νερό
Για την επικάλυψη με μήλα:
- 3 μεγάλα μήλα
- 1/2 φλ. ζάχαρη (αν έχουμε καστανή ζάχαρη ακόμα καλύτερα)
- 1 κουταλιά σούπας κανέλα
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- μια χούφτα καρύδια
- 2 ασπράδια αβγού ελαφρώς χτυπημένα
Πώς το κάνουμε:
- Ανακατεύω όλα τα υλικά της ζύμης προσθέτοντας ελάχιστο νερό, ώστε να μπορεί να απλωθεί στο ταψί.
- Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι 30 επί 25.
- Απλώνω την ζύμη στο ταψί.
- Κάνω τρύπες μ' ένα πιρούνι στην επιφάνεια.
- Βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει (περίπου μισή ώρα).
- Στο μεταξύ κόβω σε λεπτές φέτες τα μήλα και τα ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά της επικάλυψης.
- Όταν βγάλω το ταψί απ' το φούρνο, απλώνω επάνω το μείγμα με τα μήλα.
- Συνεχίζω το ψήσιμο στους 175 για περίπου 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου