Υλικά
- 500 γραμμάρια φιλέτα πέρκας (φρέσκο ή κατεψυγμένο), σε μέτρια κομμάτια
- 80 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
- 1 αυγό, προτιμότερο βιολογικό
- 15-20 φύλλα φρέσκιας λουίζας*, ψιλοκομμένα (ή 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος και λίγο ξύσμα λεμονιού)
- 1 - 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 50 γραμμάρια ελιές ροδέλες (αν θέλουμε)
Διαδικασία
Λιώνουμε στο μπλέντερ το ψάρι και το στύβουμε καλά με τα χέρια να απομακρύνουμε όσο καλύτερα γίνεται τα υγρά.
Το βάζουμε σε ένα μπολ.
Μετά λιώνουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το στύβουμε κι αυτό να στραγγίξει από τα υγρά του και το μεταφέρουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη φρυγανιά, το αυγό, τη λουίζα, τις ελιές (αν τις βάλουμε) και αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια για περίπου 7 - 8 λεπτά να αναμειχθούν τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 10 λεπτά.
Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 200° C.
Ραντίζουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και πλάθουμε με λαδωμένες παλάμες μικρά μπιφτέκια, κάπως πλακέ.
Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά.
Ραντίζουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και πλάθουμε με λαδωμένες παλάμες μικρά μπιφτέκια, κάπως πλακέ.
Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά.
to4arimag
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου