ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού λάδι ή καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 πορτοκάλι ολόκληρο πλυμένο καλά και περασμένο στο μούλτι (πολτοποιημένο)
4 αυγά
1 και 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
λίγο βιτάμ για την φόρμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
* Βάζουμε σε μπόλ βαθύ το λάδι με την ζάχαρη ,χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει με το μιξεράκι χειρός.
* Προσθέτουμε το πολτοποιημένο ολόκληρο πορτοκάλι,τις βανίλιες και τα αυγά και ξαναχτυπάμε.
* Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και χτυπάμε στην πολύ μικρή ταχύτητα ίσα ίσα να ανακατευτεί το μείγμα. * Ανάβουμε στο μεταξύ το φούρνο στους 170 με 180, ανάλογα το φούρνο, να προθερμανθεί.
* Βουτυρώνουμε την φόρμα την πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι, αδειάζουμε το υλικό και το τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα να ροδίσει και να ψηθεί καλά δοκιμάζοντας με το κλασικό γνωστό τρόπο βυθίζουμε το μαχαιράκι κι αν είναι στεγνό είναι έτοιμο, θέλει περίπου 1 ώρα!
Πολύ νόστιμο και για τα παιδάκια μας αλλά και για το καφεδάκι μας!!!
mageirikikaisintages
Sicilian Orange Cake recipe |
200 gr ζάχαρη άχνη
4 μέτρια αυγά
250 g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
ξύσμα από 1 μεγάλο μεγάλο πορτοκάλι ή 2 κανονικού μεγέθους
120 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου