Δεν υπάρχει επιστροφή στη γλυκιά βάφλα μετά από την πρώτη μπουκιά της βάφλας-πίτσα.
Συστατικά
🍕 2 φλυτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
🍕 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
🍕 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
🍕 2 μεγάλα αυγά
🍕 2 φλιτζάνια γάλα
🍕 8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
🍕 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
Εκτέλεση
🍕 Ανακατεύουμε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ για να διαλύσουμε οποιαδήποτε γρομπαλάκια.
Συστατικά
🍕 2 φλυτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
🍕 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
🍕 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
🍕 2 μεγάλα αυγά
🍕 2 φλιτζάνια γάλα
🍕 8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
🍕 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
Εκτέλεση
🍕 Ανακατεύουμε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ για να διαλύσουμε οποιαδήποτε γρομπαλάκια.
🍕 Βάζουμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά.
🍕 Προσθέτουμε το γάλα και, ενώ χτυπάμε ελαφρά, σιγά-σιγά ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να απορροφηθεί.
🍕 Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
🍕 Προσθέτουε το μίγμα γάλακτος-τυριών στο μίγμα αλευριού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
🍕 Ζεσταίνουμε μια βαφλιέρα σε μέτρια θερμοκρασία σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
🍕 Μόλις πάρει θερμοκρασία, γεμίζουμε με το κουρκούτι, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε μέχρι να βγάλει ατμούς από το πλάι, δηλαδή για λίγα λεπτά.
🍕 Μεταφέρουμε τη βάφλα σε μια σχάρα
🍕 Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα
Για την πίτσα:
🍕 Προσθέτουμε το γάλα και, ενώ χτυπάμε ελαφρά, σιγά-σιγά ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να απορροφηθεί.
🍕 Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
🍕 Προσθέτουε το μίγμα γάλακτος-τυριών στο μίγμα αλευριού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
🍕 Ζεσταίνουμε μια βαφλιέρα σε μέτρια θερμοκρασία σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
🍕 Μόλις πάρει θερμοκρασία, γεμίζουμε με το κουρκούτι, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε μέχρι να βγάλει ατμούς από το πλάι, δηλαδή για λίγα λεπτά.
🍕 Μεταφέρουμε τη βάφλα σε μια σχάρα
🍕 Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα
Για την πίτσα:
🍕 Βάζουμε τις βάφλες σε ένα ταψί, προσθέτουμε τα αγαπημένα μας υλικά (σάλτσα ντομάτας, παρμεζάνα, πιπεριά, αλαντικά και ό,τι άλλο θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
Πηγή: Cool Artisan
Πηγή: Cool Artisan
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου