🍪 🍪 🍪 🍪 🍪
Διατηρούνται σε κλειστό δοχείο για πολλές μέρες. Αν περισσέψουν!
Συνοδεύουν τον καφέ, το τσάι, το γάλα ή τον χυμό και είναι ένα ευπρόσδεκτο κέρασμα.
Γίνονται περίπου 40 κομμάτια.
Υλικά:
Εκτέλεση:
Καλή επιτυχία!
Με την αγάπη μου,
Αλεξάνδρα Χ. Τ.
momyof6.wordpress.com
Συνοδεύουν τον καφέ, το τσάι, το γάλα ή τον χυμό και είναι ένα ευπρόσδεκτο κέρασμα.
Γίνονται περίπου 40 κομμάτια.
Υλικά:
- 1 φλυτζάνι τσαγιού (180 ml) λάδι (ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο ή μίγμα των δύο)
- 1 έως 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη (αναλόγως πόσο γλυκά τα θέλουμε) μπορούμε να βάλουμε και 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
- 2 φλυτζάνια τσαγιού βρώμη
- 2 (και λίγο ακόμη) φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 1 φακελάκι baking powder
- για άρωμα: βανίλια ή κανέλα και γαρύφαλλο ή ξύσμα πορτοκαλιού
- κατά βούληση: τριμμένοι ξηροί καρποί, σταφίδες, σοκολάτα κουβερτούρα κλπ
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε λίγο το λάδι με τη ζάχαρη (στο μίξερ ή στο χέρι)
- προσθέτουμε το νερό, τη βρώμη, τα 2 φλυτζάνια αλεύρι με το baking powder και σταδιακά λίγο ακόμη αλεύρι, ζυμώνοντας απαλά, ώσπου η ζύμη να μπορεί να πλαστεί. (Η ζύμη είναι μαλακή, αλλά εύπλαστη)
- Παίρνουμε κομματάκια ζύμης μεγέθους όσο ένα μπαλάκι του πιγκ πογκ. Πλάθουμε μπαλίτσες και τις πατάμε απαλά με το χέρι.
- Τα τοποθετούμε σε 2 ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο που ήδη είχαμε ανάψει, στους 160 βαθμούς στον αέρα, έως 15 λεπτά.
- Αφήνουμε σε σβηστό φούρνο 2-3 λεπτά και βγάζουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!
Με την αγάπη μου,
Αλεξάνδρα Χ. Τ.
momyof6.wordpress.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου