Χαίρετε!
Με χαρά σας παρουσιάζουμε μια αγαπημένη μας συνταγή που συνοδεύεται από video, που με μεράκι ετοιμάσαμε και ελπίζουμε να σας αρέσει!
Εμείς πάντως χαρήκαμε πολύ τη δημιουργία του!
Μέσα σε μέρες εγκλεισμού, κάθε είδους δημιουργία, ειδικά όταν «μοιράζεται» και με άλλους, φέρνει πληρότητα στην ψυχή και ευχάριστα αισθήματα.
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι (σπορέλαιο ή ελαιόλαδο)
- 1 έως 1,5 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή)
- 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό ή 1 φλ. νερό και 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 φλ.τσ. μούσλι ή νιφάδες βρώμης
- 3 φλ.τσ. αλεύρι
- 1 φακελάκι baking powder
- για άρωμα: βανίλια ή κανέλα και γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα 2 φλ. νερό (ή το 1 φλ. νερό και το 1 φλ. χυμό) με τη βρώμη ή το μούσλι.
Αφήνουμε να μουλιάσουν 5 λεπτά.
Χτυπάμε λίγο τη ζάχαρη με το λάδι, να διαλυθεί (δεν είναι απαραίτητοι το μίξερ!)
και προσθέτουμε το μούσλι ή τη βρώμη που έχουμε μουλιάσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder
Και τέλος το άρωμα που επιλέξαμε.
Μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένη κουβερτούρα.
Ψήνουμε σε ατομικά φορμάκια για muffins ή σε ένα μικρό ταψάκι
σε προθερμασμένο φούρνο (~160·C) για ~35 λεπτά περίπου.
Γίνονται 12 κεκάκια (ή ένα μικρό ταψάκι ή φόρμα).
Καλή επιτυχία!
Διατροφικά tips :
Βρώμη: Περιέχει πρωτεΐνες ,υδατάνθρακες και φυτικές ίνες , βοηθάει στην καρδιά και στο ανοσοποιητικό σύστημα και είναι μια υγιεινή , θρεπτική και χορταστική επιλογή για τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες.
Αλλεργίες: Η συνταγή αυτή είναι μία καλή επιλογή σε περίπτωση αλλεργιών καθώς δεν περιέχει ούτε γάλα ούτε αυγά αλλά προσφέρει εξίσου θρεπτικά συστατικά.
Χυμός πορτοκάλι: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ένα φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού με ένα ακόμα φλιτζάνι νερό σε περίπτωση που υπάρχει κάποια αλλεργία.
Η συνταγή μας βασίστηκε σε αυτή την πολυαγαπημένη σας βασική συνταγή: Νηστίσιμο κέικ – πολύ πετυχημένο, ελαφρύ και νόστιμο
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου