Και δεν είναι μόνο αγαπημένο, αλλά και εξαιρετικά θρεπτικό.
Όμως, αναφερόμαστε στο σπιτικό παστέλι που δεν έχει ζάχαρη, τεχνητά γλυκαντικά και συντηρητικά.
Υλικά
– 260 γραμμάρια σουσάμι
– 450 γραμμάρια μέλι
– ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
– 70 γραμμάρια ηλιόσποροι
– 100 γραμμάρια κολοκυθόσποροι (προαιρετικά)
Υλικά
– 260 γραμμάρια σουσάμι
– 450 γραμμάρια μέλι
– ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
– 70 γραμμάρια ηλιόσποροι
– 100 γραμμάρια κολοκυθόσποροι (προαιρετικά)
Μέθοδος παρασκευής
🌼 Καβουρδίζουμε όλους τους σπόρους απλώνοντάς τους σε ένα αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο.
🌼 Προθερμαίνουμε τον τελευταίο στους 140 βαθμούς Κελσίου και αφήνουμε μέσα τους σπόρους για περίπου 10 -12 λεπτά.
🌼 Ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτοντας και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Αφήστε το πάρει μια βράση για περίπου 5 λεπτά (όχι παραπάνω για να μην καεί).
🌼 Βγάζουμετο μέλι από τη φωτιά και προσθέτουμε αμέσως τους σπόρους μέσα, ανακατεύοντας καλά.
🌼 Αδειάζουμε αυτό το μείγμα σε ένα ταψάκι μικρού μεγέθους, το οποίο θα καλύπτεται από αντικολλητικό χαρτί, που θα έχει λαδωθεί ελάχιστα.
🌼 Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα ώστε να έχει ίδιο πάχος.
🌼 Ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτοντας και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Αφήστε το πάρει μια βράση για περίπου 5 λεπτά (όχι παραπάνω για να μην καεί).
🌼 Βγάζουμετο μέλι από τη φωτιά και προσθέτουμε αμέσως τους σπόρους μέσα, ανακατεύοντας καλά.
🌼 Αδειάζουμε αυτό το μείγμα σε ένα ταψάκι μικρού μεγέθους, το οποίο θα καλύπτεται από αντικολλητικό χαρτί, που θα έχει λαδωθεί ελάχιστα.
🌼 Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα ώστε να έχει ίδιο πάχος.
Αφήστε το για κάποιες ώρες να κρυώσει καλά, να σταθεροποιηθεί και έτσι να μπορέσετε μετά να το κόψετε σε κομμάτια.
🌼 Αν θέλουμε το άρωμα και η γεύση του παστελιού να είναι πιο έντονη, μπορούμε αντί για τους σπόρους, να προσθέσουμε μισό κουταλάκι κανέλα και μισό κουταλάκι γαρίφαλο.
🌼 Αν θέλουμε το άρωμα και η γεύση του παστελιού να είναι πιο έντονη, μπορούμε αντί για τους σπόρους, να προσθέσουμε μισό κουταλάκι κανέλα και μισό κουταλάκι γαρίφαλο.
Όταν το δοκιμάσετε για πρώτη φορά, θα καταλάβετε τη διαφορά της γεύσης και την ποιότητά της σε σχέση με εκείνα του εμπορίου (αν και ορισμένα τοπικά προϊόντα είναι εξίσου αξιοπρεπή και θρεπτικά).
περισσότερα εδώ:
περισσότερα εδώ:
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου