Η μοσχαρόσουπα είναι από τα φαγητά που σε πάνε κατευθείαν στο σπίτι και στην γιαγιά. Ιδανικό για παιδιά, αλλά και μεγάλους.
Υλικά Συνταγής
🌼 800 γρ. μοσχάρι (ποντίκι, κότσι, ουρά, στήθος ή σβέρκο)
🌼 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
🌼 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
🌼 2 καρότα ψιλοκομμένα
🌼 2 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
🌼 1 πράσο
🌼 1 κόκκινη γλυκοπατάτα (κομμένη σε μικρά καρέ)
🌼 1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα (εμπορίου ή φρέσκια)
🌼 3 κ.σ ελαιόλαδο
🌼 αλάτι
🌼 πιπέρι
🌼 2-3 κλωνάρια σέλινο (με τα φύλλα του)
🌼 χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
🌼 Όλα τα λαχανικά για τη μοσχαρόσουπα να είναι πλυμένα και κομμένα σε μικρές μπουκιές.
🌼 Το μοσχάρι επίσης να είναι κομμένο σε μικρές μπουκιές.
🌼 Βάζουμε το μοσχάρι σε βαθιά κατσαρόλα με 2 λίτρα κρύο νερό.
🌼 Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά.
🌼 Ξαφρίζουμε το κρέας κάθε φορά που σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια του.
🌼 Βράζουμε για περίπου 50′ με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να είναι σχεδόν έτοιμο.
🌼 Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα κλωνάρια σέλινου (κρατάμε τα φύλλα σέλινου και το ελαιόλαδο για το τέλος).
🌼 Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30′ μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και το κρέας να λιώνει στο στόμα.
🌼 Λίγο πριν το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου και το ελαιόλαδο.
🌼 Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
🌼 Σερβίρουμε τη σούπα μοσχάρι σε βαθιά πιάτα, με λίγα κομματάκια μοσχάρι και μπόλικα λαχανικά και ζωμό σε κάθε μερίδα.
Υλικά Συνταγής
🌼 800 γρ. μοσχάρι (ποντίκι, κότσι, ουρά, στήθος ή σβέρκο)
🌼 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
🌼 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
🌼 2 καρότα ψιλοκομμένα
🌼 2 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
🌼 1 πράσο
🌼 1 κόκκινη γλυκοπατάτα (κομμένη σε μικρά καρέ)
🌼 1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα (εμπορίου ή φρέσκια)
🌼 3 κ.σ ελαιόλαδο
🌼 αλάτι
🌼 πιπέρι
🌼 2-3 κλωνάρια σέλινο (με τα φύλλα του)
🌼 χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
🌼 Όλα τα λαχανικά για τη μοσχαρόσουπα να είναι πλυμένα και κομμένα σε μικρές μπουκιές.
🌼 Το μοσχάρι επίσης να είναι κομμένο σε μικρές μπουκιές.
🌼 Βάζουμε το μοσχάρι σε βαθιά κατσαρόλα με 2 λίτρα κρύο νερό.
🌼 Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά.
🌼 Ξαφρίζουμε το κρέας κάθε φορά που σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια του.
🌼 Βράζουμε για περίπου 50′ με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να είναι σχεδόν έτοιμο.
🌼 Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα κλωνάρια σέλινου (κρατάμε τα φύλλα σέλινου και το ελαιόλαδο για το τέλος).
🌼 Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30′ μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και το κρέας να λιώνει στο στόμα.
🌼 Λίγο πριν το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου και το ελαιόλαδο.
🌼 Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
🌼 Σερβίρουμε τη σούπα μοσχάρι σε βαθιά πιάτα, με λίγα κομματάκια μοσχάρι και μπόλικα λαχανικά και ζωμό σε κάθε μερίδα.
περισσότερα εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου