Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Μεξικάνικα λουκουμαδάκια με σοκολάτα (Churros / Τσούρος)

Λαχταριστό γλυκό, οικονομικό και εύκολο!
Υλικά 
250 γραμ. νερό
20 γραμ. ζάχαρη
50 γραμ. βούτυρο
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα κανέλα
150 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 αυγά
λάδι για τηγάνισμα
ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Για τη σάλτσα σοκολάτας

150 γραμ. σοκολάτα
1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γλ. μέλι
Εκτέλεση
🌼 Ξεκινάμε τη συνταγή για τα σπιτικά τσούρος (churros) φτιάχνοντας πρώτα τη ζύμη.
🌼 Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και την κανέλα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρουν βράση.
🌼 Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια. 
🌼 Προσθέτουμε το αλεύρι στα υγρά υλικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ζύμη μέσα στην κατσαρόλα και να μαζευτεί σε μπάλα. Η ζύμη θα είναι μαλακή και απαλή.
🌼 Αφήνουμε τη ζύμη για 3- 5΄ να γίνει χλιαρή.
🌼 Βάζουμε τη μαλακή ζύμη για τα τσούρος στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε για 1 λεπτό με το γάντζο να κρυώσει ελαφρά.
🌼 Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
🌼 Στο τέλος θα έχουμε μια ζύμη που μοιάζει με τσίχλα.
🌼 Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ με μεγάλη μύτη αστέρι για να σχηματίσουμε τα churros.
🌼 Σε κατσαρόλα πλατιά, με μπόλικο καυτό λάδι για τηγάνισμα, κόβουμε τσούρος – μακρόστενα λουκουμαδάκια. 
🌼 Τηγανίζουμε τα τσούρος για 2΄ από κάθε πλευρά και η ένταση της εστίας πρέπει να είναι μέτρια.
🌼 Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
🌼 Όμοια φτιάχνουμε όλους τους λουκουμάδες τσούρος
🌼 Τους βουτάμε σε ζάχαρη και κανέλα και αν θέλουμε τα περιχύνουμε με σοκολάτα.
🌼 Σερβίρουμε τα τσούρος ζεστά.

Για τη σάλτσα σοκολάτα
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου