Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Μπατζίνα (Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο)!!

Υπέροχη και μυρωδάτη η μπατζίνα για να την σερβίρετε στο οικογενειακό τραπέζι! 

Ένα καλοκαιρινό φαγητό σε μια συνταγή που είναι εύκολη και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες.

Υλικά
1.200 γρ. κολοκύθια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 αβγά
3 κ.σ. γιαούρτι
ξύσμα από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
300 γρ. φέτα
300 γρ. ανθότυρο
200 γρ. αλεύρι
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 κ.σ. άνηθο
3 κ.σ. μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Τα αλατίζουμε και τα ακουμπάμε σε ψιλή σίτα να στραγγίξουν για 20 λεπτά.
Τα βάζουμε σε μια πετσέτα και τα πιέζουμε καλά να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, τα αβγά χτυπημένα, το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, τη μισή ποσότητα φέτας και ανθότυρου σπασμένα με το χέρι κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι κι ανακατεύουμε.
Αλείφουμε ένα ταψί 30×40 εκατοστών με ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα των τυριών σε κομματάκια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου