Το μαρινάρισμα απο την προηγουμενη ημερα με μπολικα μυρωδικα και το
σιγανο ψησιμο ερχεται μαλακωνει και καραμελωνει κρεας και πατατες.
Συστατικά
- κότσια χοιρινα με το δερμα 2.200 γρ.
- πατατες 2 κιλα baby
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
- χυμό πορτοκάλι 250 ml φρεσκο
- χυμό λεμόνι απο 1 λεμονι
- κόκκινο κρασί 300 ml ημιγλυκο
- ελαιολαδο 120 ml
- σκορδο 5 σκ. σπασμενες στην μεση με την παλαμη
- μέλι 1 κ.σουπας
- μουστάρδα 2 κ.σουπας
- δαφνη 3 φυλλα
- δεντρολιβανο 2 κλωναρια φρεσκο
- λουιζα 2 κλωναρια φρεσκια
- ρίγανη 2 κλωναρια φρεσκια
- mix πιπεριων 1 κ.σουπας ολοκληρα
- γαρυφαλλο 10 καρφακια
- πιπερι φρεσκοτριμμενο
- Ριγανη τριμμενη
- αλατι, οταν θα βαλουμε το φαγητο για ψησιμο
- Αφου εχουμε καθαρισει-πλυνει και στεγνωσει απο τα νερα τα κοτσια,τα βαζουμε σε μια φαρδια λεκανιτσα.
- Χτυπαμε στο μπλεντερ-μουλτι ολα τα υγρα... πορτοκαλια, λεμονι, μουσταρδα, κρασι, μελι, ελαιολαδο και περιχυνουμε τα κοτσια.
- Προσθετουμε ολα τα υπολοιπα μυρωδικα, εκτος απο αλατι.
- Σκεπαζουμε την λεκανιτσα με αλουμινοχαρτο και την αφηνουμε στο ψυγειο απο το προηγουμενο απογευμα να μαριναριστουν. Στο διαστημα αυτο τα γυρναμε που και που.
- Την επομενη ημερα οπως ειναι τα αραδιαζουμε στην γαστρα μας, προσθετουμε ενα ποτηρι νερου νερο,αλατακι
- Σκεπαζουμε με το καπακι και τοποθετουμε την γαστρα στο κατω ραφι του φουρνου οπου τον εχουμε προθερμανει στους 200 βαθμους στις αντιστασεις και τα ψηνουμε για 1/2 ωρα μονο σε αυτους τους βαθμους.
- Μετα το μισαωρο χαμηλωνουμε την θερμοκρασια στους 160 βαθμους μεχρι το τελος του ψησιματος. Στις 2 ωρες προσθετουμε και τις πατατουλες και αφηνουμε να ψηθουν ολα μαζι αλλη 1 1/2 ωρα.
- Καθ'ολη την διαρκεια ψησιματος με προσοχη γυρναμε τα κοτσια να παρουν χρωμα απο ολες τις πλευρες.
- Αν δεν μας ικανοποιει το χρωμα τοτε αφαιρουμε το καπακι να παρει περισσοτερο.
- Σερβιρουμε σε πιατελα τα κοτσια με τις πατατουλες γυρω γυρω, η' αφαιρουμε το κρεας απο το κοκκαλο και σερβιρουμε σε μεριδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου