Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Αναψυκτικό από Φράουλες!! (φραουλάδα) 🍓 - Strawberry soda recipe

Δροσιστικό όσο δεν φαντάζεσαι!
Συνταγή για τέλεια φραουλάδα που θα ξετρελάνει μικρά και μεγάλα παιδιά!
Strawberry soda recipe

Υλικά
🍓 350 γραμμάρια φράουλες
🍓 500 γραμμάρια ζάχαρη
🍓 2 φλιτζάνια νερό

Για το σερβίρισμα
🍓 παγωμένο νερό (απλό ή ανθρακούχο)
🍓 παγάκια
🍓 φυλλαράκια δυόσμου
🍓 φετούλες λάιμ ή λεμονιού
🍓 μερικές φετούλες φράουλας

Διαδικασία
🍓 Πλένετε καλά και πολτοποιείτε στο multi τις φράουλες με τη ζάχαρη σε δύο δόσεις. 
🍓 Ρίχνετε τον πολτό σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό.
🍓 Αρχικά βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει την πρώτη βράση και μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και να γίνει πηχτούτσικο.
🍓 Με τη βοήθεια χωνιού το μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρείτε στο ψυγείο.
🍓 Όταν θέλετε να σερβίρετε, βάζετε λίγη φραουλάδα στα ποτήρια, προσθέτετε παγάκια, φυλλαράκια δυόσμου, φετούλες λάιμ ή λεμονιού, 2-3 φετούλες φράουλας και παγωμένο νερό να απογεμίσει το ποτήρι και σερβίρετε με καλαμάκι.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Σοκολατόπιτα με μόνο 3 υλικά!! / 3 Ingredient Fudgy Brownies

Μία πεντανόστιμη συνταγή για σοκολατόπιτα βήμα-βήμα, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. 

Λαχταριστή σοκολατόπιτα με πραλίνα φουντουκιού και ακόμη 2 υλικά χωρίς γάλα.

Γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα και μπορείτε να τη φτιάχνετε οποτεδήποτε σαν επιδόρπιο ή και σαν κέρασμα σε γιορτές. 
Το βασικό συστατικό μας η πραλίνα φουντουκιού, το αποθεώνει και το κάνει αξεπέραστο!

Υλικά (Ingredients):

🌼 400 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού (400 g hazelnut praline)
🌼 2 αυγά μεγάλα (2 large eggs)
🌼 60 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ. ή αλεύρι που φουσκώνει (60 g plain-flour or self-rising flour)


Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Τούρτα Καραμέλα, σε 5 λεπτά!! – Caramel Mousse Cake, in 5′!!

Τούρτα καραμέλας με λίγα υλικά ιδανική για γιορτή και κέρασμα.
Εύκολη γρήγορη και πολύ νόστιμη τούρτα καραμέλας με παντεσπάνι, πορτοκάλι, ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο και τρούφα.
Μία συνταγή για τούρτα βήμα βήμα σε βίντεο που γίνεται σε μόλις 5 λεπτά και φυσικά με ένα αποτέλεσμα σίγουρο και ανάρπαστο.

Υλικά (Ingredients):
  • 2 φέτες παντεσπάνι ή κέικ (2 slices cake or sponge cake)
  • χυμός πορτοκάλι (orange juice)
  • 400 ml κρέμα γάλακτος (400 ml whipped cream)
  • 400 γραμμάρια καραμελωμένο ζαχαρούχο (400 g dulce de leche)
  • λευκή τρούφα (white vermicelli)
  • λίγο καραμελωμένο ζαχαρούχο για ντεκόρ (dulce de leche)
daddy-cool

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Μους Σοκολάτας εύκολα και γρήγορα!!! - Easy chocolate mousse

Μια γλυκιά εύκολη συνταγή

Η μους σοκολάτας είναι ένα από τα πιο εύκολα και γρήγορα γλυκά για τους λάτρεις των σοκολατένιων γεύσεων. 

Υλικά για 6 άτομα
🌼 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
🌼 6 αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
🌼 ξύσμα μισού πορτοκαλιού
🌼 3-4 κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο γάλα
🌼 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Εκτέλεση

🌼 Σπάσε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Τη βάζεις σε μικρό κατσαρολάκι μαζί με 3 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύεις σε μπεν μαρί μέχρι να διαλυθεί εντελώς. 
🌼 Αποσύρεις από τη φωτιά, προσθέτεις το ξύσμα, το ζαχαρούχο γάλα και το κονιάκ και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
🌼 Προσθέτεις έναν έναν τους κρόκους των αυγών ανακατεύοντας πάντα. 
🌼 Χτυπάς με το μίξερ χειρός τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνεις στο προηγούμενο μείγμα με απαλές κινήσεις. 
🌼 Μοιράζεις τη μους σε 6 μπολ ή ποτήρια, αφήνεις να κρυώσει και σερβίρεις.

missbloom

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Τραχανά Κοκκινιστό!!

Χρειάστηκε να περάσουν πάρα πολλά χρόνια, για να μας πούνε οι ειδικοί αυτό που ξέρανε πάντα οι γιαγιάδες μας· ότι ο τραχανάς είναι μια εξαιρετική τροφή.
Όντως, η τραχανόσουπα με κρεατόζουμο, είναι το καλύτερο και πιο υγιεινό πιάτο, για τα παιδιά μας και ειδικά τα μικρά.
Υλικά - Μερίδες: 4
  • 1 φλυτζ. τσαγιού τραχανά γλυκό
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή στο μούλτι
  • 1 κουτ. σούπας γεμάτη ντοματοπελτές
  • 6 φλυτζ. τσαγιού ζωμό κρέατος ή ίδια ποσότητα νερού
  • 1 κύβο κρεατικών (κοτόπουλο ή μοσχάρι), αν δεν έχουμε ζωμό
  • ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε
το ζωμό σε μια κατσαρόλα μαζί με τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.

Αφήνουμε να πάρουν πρώτα μια βράση και προσθέτουμε τον τραχανά.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Βράζουμε για 10'- 15' περίπου, ώσπου να χυλώσει η σούπα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην μας κολλήσει.

Σερβίρουμε τον τραχανά μας ζεστό και τον συνοδεύουμε απαραίτητα με φέτα.

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Τούρτα Καραμέλα! - Salted caramel poke cake

Υλικά για το παντεσπάνι
  • 5 ‏αυγά
  • 125 γραμμάρια ‏ζάχαρη
  • 125 γραμμάρια ‏αλεύρι
  • 2 κουταλάκι γλυκού ‏μπέικιν
  • 1 ‏βανίλια
  • 30 γραμμάρια ‏κακάο
Υλικά για το σιρόπι
  • 1 κούπα ‏ζάχαρη
  • 1 κούπα ‏νερό
  • 1 ‏βανίλια
  • ‏χυμό 1/2 λεμονιού (Βράζετε μόνο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη)

Υλικά για την κρέμα καραμέλας
  • 1 φακελάκι ‏γκαρνί σκόνη βανίλια
  • 1 φακελάκι (86γρ.) ‏κρέμα στιγμής καραμέλα (τη βρίσκετε εύκολα στο σούπερ μάρκετ)
  • 200 γραμμάρια ‏κρέμα γάλακτος
  • 250 γραμμάρια ‏γάλα φρέσκο
  • 1 ‏καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (πιθανόν να χρειαστείτε τη μισή ποσότητα)
Εκτέλεση
  • Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν.
  • Χαμηλώστε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίξτε το αλεύρι που το κοσκινίσατε πριν με το μπέικιν και το κακάο.
  • Αδειάστε το μείγμα σε ταψάκι 24 εκ. και ψήστε το στους 170 για 20 λεπτά.
  • Αφήστε το να κρυώσει καλά και το χωρίστε το σε 3 δίσκους.
  • Βάζετε στο μπολ του μίξερ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το γκαρνί και την κρέμα στιγμής και τα χτυπήστε τα να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
  • Προσθέστε 1/2 ποσότητα από το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, χτυπήστε λίγο ακόμα και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο.

Για τη συναρμολόγηση
  • Σε μια πιατέλα βάζετε ένα τσέρκι αποσπώμενο, τοποθετείτε έναν δίσκο παντεσπάνι ώστε να τον σιροπιάσετε (Προσοχή το σιρόπι σας πρέπει να είναι κρύο).
  • Βάζετε κρέμα, ξανά δίσκο παντεσπάνι, σιρόπι κρέμα και ξανά άλλη μια φορά το ίδιο. Το σιρόπι θα το πάρει όλο και η κρέμα φτάνει για να γεμίσει μέσα και να να καλυφθεί και εξωτερικά.
  • Γαρνίρετε με λιωμένη πραλίνα φουντουκιού και λίγο από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
  • Αφήνετε τη τούρτα να παγώσει στο ψυγείο όλη νύχτα, την ξεφορμάρετε και την κόβεται την επόμενη ημέρα!

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Πρασόσουπα Λαχταριστή σαν κρέμα! - Leek & potato soup

Μια πεντανόστιμη συνταγή για πρασόσουπα με βελούδινη υφή

Εκτέλεση
🍵 Καθαρίστε όλα τα λαχανικά. 
🍵 Κόψτε τα καρότα και τα πράσα σε ροδέλες και τις πατάτες σε κύβους. 
🍵 Σοτάρετε τα πράσα σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα προσθέστε και τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατέψτε για λίγα λεπτά. 
🍵 Προσθέστε τον ζωμό και αφήστε τα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά. 
🍵 Αδειάστε το μείγμα στο μπλέντερ σε δόσεις, ώσπου να το λιώσετε ολόκληρο. Όποτε λιώνετε μία δόση, μεταφέρετέ τη σε ένα μεγάλο μπολ. 
🍵 Επαναφέρετε το μείγμα στην κατσαρόλα και βράστε τη σούπα περίπου για 7 λεπτά. 
🍵 Αν σας βγει πολύ αραιή, συνεχίστε να βράζετε μέχρι να σφίξει, ενώ αν προσιδιάζει περισσότερο σε πουρέ, προσθέστε λίγο νερό. 
🍵 Σερβίρετε τη σούπα τοποθετώντας στο κέντρο της μια κουταλιά της σούπας κατίκι και λίγα κρουτόν.